Dagen efter

Tulpan

Två nattpass avklarade.

Vi har inte två nätter på raken, det beror på att jag jobbade över och med det fick ihop pengar till 3/5 av staketets kostnad. Inte så illa. Det var trist att gå till jobbet men jag vet ju mycket väl att som ensam måste jag dra ihop pengar till det jag önskar mig. Ok, jag skulle kunna ta ett lån och fixa allt till stugan – men jag vill inte.

Jag har ju min ekonomiska plan och den ska gå i lås.

Min plan var att fira i stugan med Janne, Mona och Lasse. ”Vi kan vara hos oss”, sa Mona. Fast jag ville helst vara i stugan och vid tolvslaget gå ut och titta på raketerna och höra kyrkklockorna ringa. Nu blev det inte så för jag valde bort det trots att jag ropat in champagneglas och släpat dem till stugan. Tufft. Efter tolvslaget ringde de till mig och önskade gott nytt år. Tänk, jag har aldrig haft vänner som har ringt till mig på nyårsafton. Never. Det värmer i hjärtat på ett sätt att jag nästan börjar lipa.

Varför har det varit så?

Jag vet inte. Rent krasst har det väl varit fel på mig för jag vägrar att tro att det är alla andra det är fel på. Oroa er inte, jag ler lite när jag skriver det här. Trots allt ser jag framåt och det var så jäkla fint när jag fick samtalet i natt och det var högtalartelefon och alla tre hälsade och Janne sa ”älskling”. Jisses, det räcker och blir över för att jag ska smälta.

Idag är det nyårsdagen.

2015. Jag hoppas att det blir ett lika fint år som 2014. Det är nog första gången jag har haft vänner på det sättet som jag drömt om och jag minns fortfarande dagen efter min födelsedag när jag upptäckte att min bror hade ringt. Jag hade inte hört det för jag var ju upptagen med ”de mina”. Vi grillade och njöt av augustivärmen på mitt trädäck. Jag har inte det minsta hämndkänsla i det utan det är mer att ”nu har jag också några som bryr sig”.

Det är liksom ”äntligen”.

Jag blir varm i hjärtat för det innebär också att jag inte är så jävla konstig och märklig och att ingen vill umgås med mig. Sara skickade ett sms några timmar innan nyår med ett gott-nytt-år. Allt det där räcker fint för mig.

Idag gick jag till Netto tvärs över gatan.

Mjölk. Jag måste ha mjölk i mitt kaffe. Fast de hade stängt och bageriet hade stängt och spelbutiken hade stängt. Det gjorde inget för min granne, fina Inga-Lill, ställde upp med mjölk. Tack, Inga-Lill om du läser det här. Du är en räddare i nöden.

Nu ska jag njuta av att vara ledig.

Bara det att vara hemma ikväll är fint. Jag har läst fototidningar de senaste dagarna och blivit lite taggad. Inför detta inlägget tog jag ett djup tag i min kreativitet, men det gick inte att ladda upp bilderna till bloggen. Jag tror det har varit ungefär samma problem varje nyår.

Kärlek!

3 reaktioner till “Dagen efter”

  1. Jag blir så glad över att höra att du äntligen blir uppskattad efter förtjänst! Gott nytt år, och jag önskar dig ett 2015 som är ännu bättre än ditt 2014!

Kommentarer inaktiverade.