Vad gjorde ni?

Skatt

Jag fick några tusenlappar tillbaka på skatten.

På Facebook har jag läst att många shoppar loss, beställer resor och annat för sina pengar de fått tillbaka på skatten. Jag satte in mina på sparkontot och det känns bra. Jisses vad präktig jag är. Å andra sidan köpte jag tyg och sybehör i måndags för en rejäl summa.

Vad gjorde ni som fick tillbaka på skatten? Och hur resonerar ni – är det full fart och låta slantarna rulla för man kan dö i morgon eller är det sparkontot som gäller?

9 reaktioner till “Vad gjorde ni?”

 1. Jag räknar aldrig med att få tillbaka på skatten och blir lika överraskad varje gång. Det mesta åker dock in på sparkontot. Jag gillar att ha pengar på sparkonto betydligt mer än vad jag gillar att köpa saker.

 2. VI får skatteåterbäringen i december, och brukar planera i förväg vad vi ska göra med den. De år det har varit större summor har en del gått på sparkontot, men det mesta brukar gå till resor, eller större inköp som vi planerat en tid. För två år sen köpte vi dator för pengarna.
  Jag säger ”vi” för vår ekonomi är så gemensam att vi aldrig kommer ihåg vem som fått vilken summa i återbäring. Det går ju ändå in på samma konto.

 3. Sparkling: Det låter bra och vet du…jag är på väg dit också. Efter att pengarna hamnat på kontot tänkte jag ”märkligt, för några år sedan hade jag satt sprätt på det hela” och när jag tänkte efter så finns det inget just nu som jag önskar mig.

  Ok, jag vill ha en fin fåtölj till stugan och en till Bromölla, men jag har bestämt att det får vänta till hösten. Det känns bra.

  SivÖ: Det viktigaste tycker jag är att man är medveten om vad man gör med pengarna så att de inte bara kommer in på kontot och sedan försvinner och efter en månad står man där och tänker ”vad gjorde jag för mina pengar”. Så var det för mig innan jag tog tag i ekonomin och gjorde något vettigt.

  Det handlar om att prioritera.

  Jag ha ren kollega som när hon började jobba skift satte undan det extra hon fick i ob på ett kontot, för det kunde hon och hennes familj resa två gånger om året (de sparade antagligen mer). Det var många som reagerade och sa ”ska de resa igen, hur har de råd” – men hon köpte ju inget extra som t.ex. kläder utan prioriterade. Det tror jag är viktigt. Aktivt planerande.

  Fast lite roligt måste man ju ha också. <3

 4. Sparkontot, var annars? ;)
  Fast skämt åsido funderar jag på ett smycke och har gjort ett tag. Vill ha en guldkedja, men det får bli när jag hittat en jag verkligen vill ha.

 5. AnnA: Klokt att tänka över köp och klokt att unna sig lite om man får något extra.

 6. Eftersom jag varit sjukskriven hela året så blev det kvarskatt :-( Fast jag visste det så jag har sparat till det.

 7. Freja: Ibland är det inte rättvist, även om du nu visste om det. Tur att du har koll på dina pengar.

Kommentarer inaktiverade.