Dagen i dag

Walle o Helmer 5 augusti

Idag fyller jag 59 år.

Jag påbörjar med andra ord mitt sextionde levnadsår och jag mår himla bra och är tacksam för att jag har det så bra som jag har. Mamma har ringt och Ida har skickat sms, ikväll blir det rosé, grillad korv och chokladtårta. Jag vill ha det enkelt och inga dyra presenter.

Av Janne har jag fått en brandsläckare.

Visst hade en diamantring varit fint (läs: ett par örhänge eller något annat fint), men jag använder sällan smycken och de jag har plockar jag fram som t.ex. när vi ska på bröllop på lördag. En brandsläckare är fint och långt bättre än ett smycke, men omtänksamt också – han är rädd om mitt liv. Inbillar jag mig.

Nu ska jag vidare i dagen.

Solen skiner och det är vindstilla. En fin dag. Jag ska klippa häcken, baka tårta, dammsuga (hundarna och barnen skiter ner jämt) och förbereda.

Kärlek!

14 reaktioner till “Dagen i dag”

 1. Grattis, fina Eva!
  Vet du, jag är sä glad att jag fått följa dig så länge och genom så mycket, fast på håll förstås. Stor grattiskram!

 2. Grattis på födelsedagen och det glädjer mig som mer eller mindre anonym bloggföljare att du har ett så fint liv med hus, lägenhet, barn, barnbarn, en gubbe och till och med ett par hundar.

 3. Maria: Tack. Det sägs att motvind prövas vännen, men jag anser tvärtom – när det går bra för mig prövas mina vänner. Nu är ju jag och du inte vänner, vi känner inte varandra – men du har en egenskap som jag sätter högt och det är att glädjas när det går bra för mig (och andra).

  Tack för det, Maria!

 4. Grattis på födelsedagen! Nu är jag återigen ikapp i ditt bloggflöde. Låter och ser ut som att du har det himla bra. Har länge tänkt berätta för dig att jag var i Bromölla i januari på en begravningsmottagning. Var in på blomsteraffären för att betala buketten och på vägen över torget insåg jag att jag var vid telefonkiosken. Var tvungen att titta in :). Sedan åt vi på iföhus. Så jag förstår att jag inte var alltför långt borta från dig. Sedan under läsningen har jag sett en vas hos dig, bilden vift. Det är en likadan vas som jag har efter min far och är bara nyfiken om du vet något om den. Pappa är ju uppvuxen utanför Kristianstad. Kärlek!

 5. Spooky: Tack! När du var i blomsteraffären var de ett kvarter framför mitt – alldeles nära. Jag jobbar dessutom bredvid Iföhus. Telefonkiosken var jag på invigningen, det var en kvinna som dansade på taket där.

  Jag hittar inte bilden vift (jag får bara upp fåglarna). Kan du ge mig datumet så ska jag kolla på vasen.

 6. Hipp, hipp hurra för Eva i da’!!!
  Grattis!!
  Hoppas du får en riktigt härlig dag!

 7. http://media.eva.monkeytoys.com/2015/04/vift.jpg
  Har inte datumet men hade bilden öppen så hjälper det här dig?
  Om hon dansade på taket hade hon inte jättemycket plats kan man säga!
  Ahh vi parkerade nedanför iföhus om man står med ryggen åt ingången åt vänster i korsningen.

  Hoppas du haft en ljuvlig kväll. Här i Västerås har vi haft ett strålande väder hela dagen.

 8. Spooky: Den kommer från Sölvesborgs gamla glashytta som brann ner. Kanske inte värdefull så att du blir rik, men värd en del.

 9. Extraminnet: Tack, det var en fin kväll och dag.

  AnnA: Tack, det blev precis så – en fin kväll med nära och kära.

  Bonita: Tack, jag är urtrött just nu. Gästerna, förutom Janne, har åkte hem. Jag fick några få men fina saker som jag verkligen önskade mig. Inte för mycket utan alldeles lagom.

Kommentarer inaktiverade.