Oplanerat

001

Sömnen är inget vidare.

Jag sov lite till och från fram till 13, sedan gav jag upp. Inte vet jag hur det gick till, men helt plötsligt fick jag ett ryck och nu har jag tömt klädkammaren för att städa till höst-vinter-säsongen. När jag plockade undan sommarkläderna insåg jag att det finns fortfarande kläder och väskor som jag inte använder.

Märkligt.

Jag har ju sorterat bort i omgångar under åren och nu när jag har stugan är klädinköpen begränsade. Trots det fanns det två klänningar och en tunika som jag inte använt på hela sommaren. Den ena klänningen har åkt i tyglådan, kanske jag kan sy något nytt av den? Den andra åker ner och kanske jag behåller när det är dags att plocka upp sommarkläderna nästa år?

Ibland är det lättare att låta det ligga i en låda för att sedan sortera bort.

Nu torkar golvet och jag ska våttorka en gång till. Jag gläntade på de två lådor där jag har vinterkläderna och jag såg mockajackan, den jag köpte för dyra pengar för några år sedan och sedan inte har använt mer än ett fåtal gånger. Suck. Dumheter. Var gång jag ser den tänker jag på att jag hade pengar halvvägs till min dröm-duffel när jag liksom släppte taget och i impuls på ett säljparty köpte jackan. Lärorikt om inget annat.

Sedan skymtade jag en urtvättad kofta och min svarta klänning.

Jag undrar om det finns mycket mer i de där lådorna? Tur att jag köpta tyg i går för att sy mig två nya klänningar.

Kärlek!