Sköna hem

Två pinnastolar till barn

Blommor

Eftersom jag var helt utmattad i går.

Ja, jag köpte tidningen ”Sköna hem”, bryggde mig en kopp te och satte mig ner för att läsa. Ibland när jag tittar mig omkring, både i stugan och i Bromölla, känns det som om jag inte åstadkommit något alls. I tidningen läste jag reportage om hem som var renoverade och perfekta. Jo, jag vet att det är inte många som har det felfritt, men för en stund kan jag tänka så. Att det jag gjort är inget värt.

Fast nästan alla inredningstidningar har numera även ”ihop-plockat hem”-reportage.

Så även Sköna hem. Och jag gläds åt mina två barn-pinnstolar, åt mina egna ”prints” (inredningstidningar har prints till höger och vänster), åt mina girlanger med tranor, åt mina egenodlade blommor – ja, jag har bra hem. Inte perfekta, inte dyra – men de är mina och jag älskar min stuga och min lägenhet.

Kärlek!

PS Tavellisterna hänger inte snett, det var jag som tog bilden med kameran på sniskan. Färgen på väggarna i vardagsrummet är äggskal, det blev inte fint – antagligen för att väderstrecket spelar roll (det är sant) och att jag inte tänkte på det. Istället för mjukt vitt blev det smutsgult i vissa dagrar.

4 reaktioner till “Sköna hem”

  1. Jag tänker lite på ordet perfekt. Ett perfekt hem är ju där man trivs. Där man känner sej hemma och kan koppla av. Där mitt hem är min borg-känslan råder. Och vet du Eva, jag tycker du har två helt perfekta hem! Så det så! :)

    Trevlig helg! /E

  2. Men är du tokig? Skulle inte dina båda hem vara precis lika bra som vilket annat som helst? Okej, du har inte gjort klart allt i stugan än, men… Det du har gjort är ju superbra!

  3. E: Det har du alldeles rätt i och dessutom är det rätt trist, men fint, där allt är nytt och där allt är designat. Det jag har funderat över de senaste månaderna är att jag kanske borde haft ett bättre genomtänk i stugan när jag hade chansen. Jag ska se om jag kan sätta mig ner och fundera ut något som binder ihop rummen med varandra.

    Freja: Det var stora ord. Tack!

    Tinto: Tack. Jag försöker även tänka att jag ska ha lite miljötänk i stugan och har lyckats rätt bra hittills. Och visst är det fint med nytt och designat, men med mina små pinnstolar, min begagnade soffa, mitt av-en-kompis-gjorda skrivbord blir det t.ex. ett fint vardagsrum. Jag ska nog aldrig mer köpa en inredningstidning! Äh…det där sista skojade jag om, jag tycker om att se på andras hem och få tips och inspiration.

Kommentarer inaktiverade.