Lista

Skogen

Här kommer listan ifrån.

1. Sammanfatta din dag och ditt humör i en mening.
Jag är på mitt jobb som jag verkligen gillar, mitt humör är på topp för jag har insett att jag har två hela lediga och ostyckade dagar i helgen helt för mig själv.

2. Tipsa om två kulturgrejer (litteratur/film/musik/konst et.c.) som du nyligen uppskattat.
Boken ”De osynliga” av Roy Jacobsen. En fantastiskt fin liten bok. Underbar.
Tavlorna med höns av Bengt Claesson, vad jag förstår är det höns som hans morföräldrar hade när han var liten och tavlorna han målar är mysiga.

3. Ge varsitt exempel på nånting du är rädd för, retar dig på och ser fram emot.
Jag är rädd för ormar.
Jag retar mig på människor som är inskränkta och inte kan tänka sig att något annat än just deras åsikter är de rätta och inte har någon som helt förståelse för andras tankar, rädslor och liv och att det kan bero på tidigare erfarenheter och upplevelser.
Jag ser fram emot en ledig vecka som startar på torsdag morgon i nästa vecka, då tar jag tåget till stugan för att tända en brasa i kaminen, älska Janne, känna mina barnbarns armar runt min hals, pyssla inför advent och annat fint.

4. Berätta om fyra av dina intressen, hobbyer eller ämnen du gillar.
Jag älskar att läsa, det blir oftast flera böcker i veckan. Jag har svårt för att åka tåg eller buss om jag inte har något att läsa, livet är helt enkelt innehållslöst utan böcker.
Sy är min nya hobby, jag har massor av planer för att sy men tiden räcker inte riktigt till.
Skriva, jag har manus till någon bok men det behövs skrivas om. Jag har i hjärnan en ny bok på gång, en må-bra-bok om en kvinna som får ett nytt liv. Jag har saknat en konflikt (det behövs ju en konflikt eller ett mord för att det ska bli något bra av det), men kom på att det får bli en otrohetskonflikt.
Fotografera, jag har alltid drömt om att fotografera. Jag köpte min första systemkamera för cirka tio år sedan och fått flera bilder publicerad i lokala blaskor och haft tre eller fyra utställningar samt sålt några av mina bilder. Men med stugan har det blivit allt mindre att jag går ut med kameran – jag behöver strosa för mig själv för att jag ska hitta motiv som blir något bra av.

5. Beskriv dig själv med fem ord.
Ensamvarg.
Lojal.
Generös.
Iskall med ironiska tendenser.
Uppslukad.

Se förklaringarna nedan.

Jag är en ensamvarg som gärna fäktar vilt om någon kommer för nära. Jag är lojal in i kaklet, men om någon sviker mig är de döda för mig. Jag är generös och om jag hade haft gott om pengar eller om jag vann mycket pengar så skulle vilt främmande människor att få ta del av det. Jag ogillar inskränkta människor och får hålla igen för att inte fälla dem med några iskalla ironiska ord. Jag älskar att lära mig nytt. Jag är otålig och blir lätt fängslad av ett ämne och då slukar jag allt.