Bilder från igår

vitre500

duplo

Jag önskar jag hade hunnit ta en bild av Helmer när han vankar omkring med en bok i famnen.

Han gick omkring på det sättet för att vänta tills jag blev klar med disken. Precis som man kan se en del stereotypa bilder på amerikanska filmer om flickor som går i skolkorridorerna med sina böcker. Vi hade en bra dag tillsammans och gjorde bland annat änglar, fast det var lite svårt pyssel för Walle och jag fick göra det mesta.

När Helmer sov.

Då gick jag ut i tvättstugan och sa till Walle att ”det står ett märkligt paket här, undra vad det kan vara”. Han blev eld och lågor och fick förstås öppna det. Han blir alltid glad av paket, allt från böcker till leksaker gör honom glad – men jag har aldrig hört och känt honom så glad som när han fick det stora paketet med Duplo.

”Tack, mormor! Lego! Precis vad jag behövde!”

Sedan lekte han själv i en timme och det händer aldrig annars. Han småpratade med sig själv hela tiden och det var poliser och brandmän med mera. Helmer fick inte vara med, fast han älskar vatten så han fick stå bredvid mig och leka medan jag skalade potatis.

Kärlek!

2 reaktioner till “Bilder från igår”

  1. Susanne: Vi skrattade gott, om du tittar nog ser du att Walle har självutlösaren i handen och Helmer – ja, han fattade inte vad det var som klickade och lät.

    Tack för dina fina ord!

Kommentarer inaktiverade.