Lego och läsa

Barnbarnen
Jag åkte hem i dag.

Fast innan dess skulle jag städa som vanligt, men barnbarnen dök upp och jag var barnvakt medan Sara var och handlade de sista julklapparna. Numera är det Duplo och läsa som gäller. Walle älskar sitt Duplo och Helmer går omkring med en bok som han pekar på och nöjer sig inte förrän han fått mig att läsa.

Helmer och böcker.

Det är fascinerande. Det är några veckor sedan som jag började läsa mer regelbundet och nu vill han inget annat än att läsa. Han sitter alldeles stilla i mitt knä och så läser jag. Walle och hans byggande med Duplo är också spännande att iaktta.

Sara hämtade barnen och jag tog tåget hem.

Det fungerade bra och jag ska strax bada. Walle är trött på alla bilder som ska tas och gör allra helst grimaser.

Kärlek!

3 reaktioner till “Lego och läsa”

  1. Åhh, så mysigt med en som vill läsa! jag har läst för mina barn från innan de ens kunde krypa. Sonen gillade det, men så fort dottern var mobil kröp hon iväg när jag tog fram en bok… Det tar jag igen nu när hon mår dåligt. Jag högläser för henne på kvällarna så hon ska slappna av…

  2. Mina töser älskade högläsning. Vi brukade ligga i sängen med mig och boken i mitten. Goa minnen.
    Det var roligt att läsa för skolbarnen också. Intressant att se vilka böcker som gick hem. Lyckan är när man hittar rätt bok vid rätt tidpunkt.

  3. Freja: Nu blir det mest enkla böcker, men det var så mysigt att se den lilla vanka omkring med boken tryckt mot magen och väntande på att jag skulle diska klart. Hoppas dottra din mår bättre, ungdomstiden är ett helvete – men det hjälper ju inte henne nu.

    Tinto: Jag kom på att jag hade en hög med böcker som jag släpat upp till stugan, gamla barnböcker. När jag åker upp nästa gång måste jag omorganisera för att få bättre ordning på det där. Jag är så glad att den lille (men även Walle) gillar läsningen. Den lille ligger blixtstilla tillbakalutad och bara säga ”öh” (han pratar inget alls mer än mamama).

Kommentarer inaktiverade.