Lär känna mig

En veranda

Lista från Nevnarien.

Hur gammal är du?
60 nästa år.

Hur gammal känner du dig?
Som 60 tror jag.

Var bor du?
Jag bor i Bromölla men håller på, mycket långsamt, att flytta till Bodafors och min stuga där.

Vad har du gjort i dag?
Varit hos tandläkaren, köpt presenter till mina barnbarn och nu jobbar jag ett 12,5-timmars nattpass.

Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Sensommar för det doftar gott i markerna av – ja, sensommarblomster. Dessutom är det en lugn period, semestrarna är slut och livet tassar på i lagom takt.

Är du beroende av någonting?
Böcker, bra städredskap och doftljus.

Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig?
1) Jag har suttit i fyllecell en gång när jag var 17, då hade jag flyttat hemifrån och Socialen blev inkopplad. Breven skickades till min bokföringsadress så föräldrarna fick inget veta. Detta är inget jag är stolt över, men en erfarenhet. Polisen tog mig på väg från en camping till en Folkets park när jag spydde i en trädgård…
2) Jag har mer än fyrahundra högskolepoäng, dels efter en tvåårig utbildning men också för att jag läst många enstaka kurser i allt från landskapsgeografi, fysik och matematik till skrivarkurser.
3) Jag valde att föda Sara trots att hennes pappa inte fanns vid min sida, det stötte på många problem – ingen stöttning någonstans ifrån. Jag grät mig igenom graviditeten och inte en gång någon klappade mig på magen förutom barnmorskans kalla instrument. Det var inte roligt och det bär spår med sig i själen.

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Småland eller där jag är nu – det vill säga i Bromölla. Lusten att resa har försvunnit för länge sedan.

Vad är du på för humör just nu?
Sådär lagom på gott humör.

Vilket är ditt favoritgodis?
Salmiakbalkar.

Vilken är din favoritaffär?
Ica. De har ett stort urval av matvaror och jag gillar att laga mat.

Är du morgon- eller kvällsmänniska?
Kvällsmänniska. Fast jag önskar jag vore morgonmänniska för då får man mycket gjort (känns det som). Jag är en mycket trögstartad person på morgonen.

Har du blivit sydd någon gång?
Jajamänsan. Både här och där.

Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
Jag vet inte. Det är väl mitt barnbarn som gav mig ett armband eller Janne som köper en liter mjölk och ställer i stugans kyl när jag är på väg upp.

Är du blyg?
Nej, jag till och med älskar att hålla föredrag.

Vill du gifta dig?
Nej, inte om någon frågar mig idag.

Har du något smeknamn?
Nej, och jag har aldrig haft det. Tydligen är jag inte en person som man ger smeknamn.

3 reaktioner till “Lär känna mig”

  1. Jag har bara haft smeknamn när jag gjorde lumpen, för då hette vi alla efter våra efternamn i någon form…

  2. Det gör ont i hela kroppen att läsa om din graviditet. Att inte ha någon generös människa i sin närhet. När det enda man behöver då är snällhet omtanke och att se varma blickar. Det här hårda karga du har upplevt, kan det vara en grund för bokskrivande?

  3. Anne: Det gör ont i mig också när jag tänker tillbaka. Någon grund för en bok – nja…eller kanske tar jag med det. Ja, varför inte? Jag har en idé om en roman och där skulle jag faktiskt kunna trycka in det som hände.

    Tack, det var en bra idé.

Kommentarer inaktiverade.