Mål inför 2016

Slånbär

Kring nyår är det alltid klokt att titta tillbaka.

Och sätta nya mål eller tänka efter vad som inte fungerade. Här är mina funderingar inför 2015, det mesta har jag genomfört medan en del saker – som ny trappa i stugan – blev uppskjutet för det fanns ingen ork kvar och jag har ännu inte målat skåpet som det var tänkt. I Bromölla har jag kvar den lilla listen i köket. Det som behövs är en liten träbit på några centimeter, hur svårt kan det vara?

Inför 2016 gör jag som förra året, jag delar in i ämne.

Bodafors:
Ny trappa, ny och större altan, nya plattor upp mot ytterdörren, singel på garageuppfarten (eller möjligen plattor om pengarna räcker). Måla och sätta upp vinskivorna på garaget och måla knutbrädorna en gång till. Bygga en träkoja med Walle och Helmer.

Bromölla:
Den där lilla listen i köket ska på plats. Jag ska köpa fåtölj, golvlampa och skrivbordslampa till vardagsrummet när jag har skrapat ihop pengarna samt en högtalarna som fungerar med Bluetooth.

Jobbet:
Jag gillar mitt jobb och hoppas jag får behålla det.

Ekonomi:
Inget nytt under solen, jag fortsätter som vanligt och har insett sedan länge att många bäckar små gör stor å. Det fungerar att spara 10 % av nettolönen och hälften av det jag tjänar extra. Jag ska öka på amorteringen för Bromölla med 500 kronor i månaden för att bli skuldfri ett år tidigare än beräknat. Det känns skitbra!

Sommaren:
Jag hoppas jag får sen semester igen, om inte så tar jag efter alla semesterperioderna. Det här året vill jag cykla mer och koppla av mer. Jag vill ha näsan i jorden i mitt land och jag vill dricka mer kaffe med Sara. Mycket mer hoppas jag inte på, jag är nöjd med en lugn och fin sommar. Cykla med hundarna och Janne, träffa barnbarnen ofta, grilla nästan varje dag, rensa ogräs och kanske ha råd med en rad rosor på framsidan.

Skriva:
Men för tusan, Eva! Sätt igång och visa att du kan!

Framöver:
När jag har gjort vad jag ska i stugan under 2016 ska jag avvakta i två år. Jag har länge funderat på hur jag ska göra med kök och golv, idag kom jag på den snillrika idén att jag lägger nytt golv och sätter in ett nytt kök samtidigt. Eftersom min grundtanke med stugan var att inte ta några lån vid renoveringen, och jag har hållit fast vid det, kommer jag att fortsätta likadant. Om två år kommer jag att ha pengar till de två projekten och jag får det som jag vill ha det – för det är ju då jag blir helt nöjd.