Funderingar

frafa

Jag har placerat en bokhylla i teak i hallen.

Nu tänkte jag måla den. Men hur? Jag har alltid haft svårt med många färger, både i klädväg och när det gäller rum. Den turkosa skänken ställer ju till det. Hallen går i ett med köket, men har en liten ”halvvägg” som skiljer de båda rummen åt. I köket har jag ett vitt bord och många färggranna stolar – allt på rosa trasmattor. I hallen har jag en brun fåtölj, en stor brun matta och det turkos skåpet.

Hur ska jag göra med bokhyllan?

Ska den bli brun med turkos dörr och lådor? Eller ska den bli vit – kanske med turkos lådor? Jag vet varken fram eller tillbaka. En annan tanke är att flytta det turkos skåpet till pysselrummet och köpa en ny skänk på auktion och måla bokhylla och nytt skåp enhetligt.

Tips och tankar någon?

8 reaktioner till “Funderingar”

 1. Jag skulle hålla hallen turkos och köket flerfärgat.
  Om det var min (ursnygga) bokhylla skulle jag tapetsera lådor och dörr med tapet eller tyg med mönster i vitt och turkos och behålla teakfärgen i övrigt. Jag har satt upp tyg på både dörrar och möbler med hemgjort tapetklister som är lätt att ta bort sen när man vill ha ombyte.

 2. Det är synd att måla över teak. Men alternativet är ju att rätta resten efter teaken eller byta ut den. Så då blir det ju i alla fall enklast att måla.
  Om du ska ha kvar de mörka dörrfordren och listerna kan hyllan få samma färg. Jag skulle låta skåpet få vara ensamt om sin turkos färg, det blir mer utropstecken (statement) av det då. Vitt är väl aldrig fel men kan bli trist där. Tycker jag. Kram!

 3. Hyllorna på väggen är ju vita – kan du kanske göra hyllan vit men hitta något tapet som plockar upp de andra färgerna i rummet? Rosa, brunt, turkost. Kanske inte för mycket turkost. Jag gillar Tintomaras tanke om att låta skåpet sticka ut.

 4. Nori: Det var en bra idé. En tapet på lådorna och dörren. Det ska jag verkligen fundera vidare på.

  Tinto: Alla tycker nog att det mörkbruna i dörrar (de jag har lämnat kvar), golv- och taklister samt dörrkarmar ska bytas ut, fast jag ska låta den mörkbruna färgen vara kvar. Tror jag. Suck. Hyllan är en jag köpt på auktion och den har inget större värde för mig när jag tänker på teak, nästan tvärtom – det var liksom drömmen för min mamma som hade teak-möbler som det finaste i livet. Jag kan inte förlika mig med teak. Däremot tycker jag hyllan (kallas det bokhylla eller är det någon sorts avlastningsbord eller kanske är det en sorts arbetsrumshylla?) är superbra i sin funktion – allt från höjd till lådor och längd.

  Jag har ju fördelen med att Jannes mammas sambos son sysslar med secondhand och att jag kan botanisera som jag vill bland de grejorna när han har stängt. Därför har jag funderat på att köpa ett nytt skåp och sedan på något sätt få ihop bokhyllan och det nya skåpet färgmässigt. Jag åker till Bromölla i morgon och har tid på mig att lista ut något bra. Tack för din feedback. Det turkosa skåpet lyste i sin prakt när jag steg in i hallen efter 1,5 månaders frånvaro.

  Bonita: Även det var ju en superidé. Kanske det enklaste, måla hyllan vit och hitta en tapet som plockar upp turkos, vitt och brunt – men bara lite turkost. Varmt tack. Jag funderar vidare.

 5. Bonita: Tack. Jag tror faktiskt jag sätter tapeter på lådorna i brunt, vitt och lite turkos – ungefär som du föreslog. En bra idé. Nu ska jag kolla länkarna du har letat upp till mig.

Kommentarer inaktiverade.