Nytvättat och lagat

nytvattat

Jag har en fin karmstol.

Med en historia. Det är fint. Fast den höll på att ramla sönder, tursamt att jag har Janne för han har bra grejor att laga med. Nu är stolen fin igen och ska få nytt överdrag på sitsen. Mina köksstolar är inte optimala men ganska fina med sina glada färger. Tyget var inte heller genomtänkt, kanske mer på grund av priset än kvalitén. Barnbarnen och även de vuxna har tappat mat, stänkt med vattenfärg och allt annat som kan missfärga. I går tvättade jag tyget i maskin och i dag håller jag på att häfta dit igen.

Tack vare Janne.

För han har en prima häftpistol. Nu ska jag läsa en stund innan jag avslutar med att fixa till de två andra. Jag har tvättat mina rosa trasmattor som jag har under köksbordet – hundar, barnbarn och spillda saker försvinner i maskinen. Härligt.

Till sommaren ska jag skura med såpa.

Janne har – förstås – ett badkar som han har i trädgården, där kan jag skvalpa runt – ja, inte jag utan mattorna och sedan torka ute i solen. Jag kan föreställa mig hur otroligt gott det måste dofta efter det.

Kärlek!

2 reaktioner till “Nytvättat och lagat”

  1. Härligt med vårstädning när man kan öppna och vädra, hänga ut på tork och ta en fika i solen mellan varven! <3

  2. Carina: Ta en fika i solen mitt upp i en städning – ja, det är livet. Speciell om man har en trapp att sitta på.

Kommentarer inaktiverade.