Projekt bokylla

projekt2

projekt

Nu har den landat på slaktbänken.

Den där bokhyllan som jag ska måla vit och sedan tapetsera dörren och lådorna (och köpa nya knoppar – det är liksom grädden på moset). När jag skruvat bort dörr och beslag som håller hyllan på plats funderade jag på vad teak egentligen är – eller kanske mer vad som menas med teakmöbler. För den här hyllan har vanligt masonit som bakstycke och det tycks vara målat på insidan av sidorna.

Fanér förstår jag vad det är.

Antagligen är det teak-faner på sidorna och översidan, resten är bara fejk. Nåja. Jag är igång! Nu hoppas jag hinna måla ett lager med kvistlack innan jag går och handlar grädde och citron till maten ikväll.

Kärlek!

4 reaktioner till “Projekt bokylla”

  1. Om det bara är faner gör det ju inget att du målar över. Gedigen teak hade varit en annan sak, men ändå gör man ju som man vill med sitt eget. Och det finns ju så himla mycket teakmöbler, ett tag skulle alla ha det.

  2. Tinto: Det är lite fusk, tror jag. Teak-fanér på ovansidan och utsidorna, inget annat. Men jag tror det blir fint som jag ska göra det.

    Bonita: Inte sant? Tänker på dig ofta när jag håller på och måla eller fixa med bokhyllan. Ska strax sätta igång igen.

Kommentarer inaktiverade.