Landet

landet

Idag har jag jobbat ute från morgon till kväll.

Förutom när jag och Janne var och handlade mat. Efter det hjälpte han mig med att slå bort jord från gräset jag grävt upp. Nu är mitt land exakt så stort jag vill ha det. Det som jag grävt nytt är bara en förstoring av där jag hade blommor i somras. Nu ska där växa potatis.

Hallonen är friska och efter dem kommer tre rader med vitlök.

Två olika sorter och det tycks som om alla lökarna har grott. Jag försökte att övertala pappa när jag odlade hos mina föräldrar att han skulle låta vitlöken vara till nästa höst, men det var otänkbart för honom. Nu har jag ett eget land och där gör jag som jag vill. Till hösten skördar jag min egen vitlök – hur fint är inte det?

Likaså att jag har Janne som hjälpte mig med det tunga arbetet att slå loss jord från grästuvorna.

Bredvid vitlöken ska jag ha tre rader jordgubbar och sedan blir det grönsaker och blommor för resten. Gräslöken är superfin allaredan och jag såg de feta knopparna av rabarber har börjat titta upp.

Nu ska jag in i duschen.

Sedan väntar något mycket lyxigt, grillad kyckling och potatissallad. Efter det blir det en brasa och läsa en bok för mig och jag antar att Janne somnar på soffan och det tycker jag är mysigt. I morgon kommer barnbarnen men först efter att vi har sovit ut och ätit en god frukost.

Kärlek!

PS Undrar ni över staketet? Det ljusa är mitt och det mörka är kommunens. Det går en liten backe upp precis i slutet av tomten och där satte kommunen upp ett staket för att ungarna inte skulle åka från pulkabacken och rakt in på tomten, i alla fall enligt mannen som ägde stugan innan mig. Det ser lite tokigt ut, men vad mer att göra?

PS2 Pinnen nere i kanten på bilden? Jag ska utöka altanen (trädäcket) med två meter för att kunna sitta i solen hela dagarna om jag vill det. Jag betalar, jag är hantlangare åt Janne när vi bygger ut och byter ut det dåliga och svajiga som finns nu.

2 reaktioner till “Landet”

  1. Freja: Älskar! Älskar så mycket att gå där ute, som i dag när jag krävt ner kompost, småkikat på mitt blivande potatisland och bundit upp hallonen, fotograferat vitlöken och insett att det blir små stigar här och där – med tvärstopp för potatislandet. ;)

Kommentarer inaktiverade.