Lycka

tvatt

Precis som när jag och Janne drack kaffe på trappen härom dagen.

Upplevde jag samma sorts stilla lycka i morse när jag gick ut i daggvått gräs och hängde upp min tvätt. Idag anläder båda barnen och jag vet att i kväll kommer jag att vara slut och trött, men innan dess har jag lite smått att göra och för den delen har jag flera lediga dagar framöver.

Jannne har köpt brädor och vi ska sätta upp ett litet staket runt landet.

Det är enbart för hundarnas skull, jag blev rätt ledsen förra året när de sprang ner höga solrosor, plattade till min sallad och knäckte potatisblasten. Inga stora grejor, inget världsproblem, men jag vill inte ha det så och det är första gången jag låter Janne betala för det är ju hans hundar.

Allt annat bekostar jag själv.

För det är mitt hus och när jag dör ska Sara ärva det. Enkelt och klart. Under de två åren hittills har jag köpt dyra saker åt Janne var gång sommaren gått mot sitt slut, allt för att han inte ska säga ”men jag gjorde det och det åt dig” om det tar slut. Här sitter en kvinna bakom tangentbordet som har hört det mesta. Klara papper ska det vara.

Nu ska jag äta frukost och sedan sätta fart med allt underbart som ska göras.

Redan hänger sängkläderna på tork. Jag har tyvärr lite saker som måste göras inomhus, men det blir bara utomhus-grejor när barnen kommer. Bland annat har jag lökar som jag fått i present, de ska barnen får gräva ner. Gräsmattans sista bit ska jag köra med vertikalskäraren och sedan ska jag klippa gräset. Vi får fika, spela boll och gunga. Leka i sandlådan och fika. Det blir en innehållsrik dag.

Kärlek!

3 reaktioner till “Lycka”

 1. Så skönt att du har ”klara papper” på hur du vill med det du äger.
  Så skönt att du resonerar ”om det blir slut” …. man lär sig, blir förståndigare
  med åren.
  Sedan kan det fallera med annat. Kram S-u

 2. Så skulle Janne aldrig säga! Han har ju erbjudit sig själv att göra det han gör. Och det är väl helt naturligt att vilja hjlälpa den man älskar med stort och smått. Bengt bytte mina däck, bakade och lagade mat, dammsög och diskade, gjorde ren ugnen och tusen andra grejor utan att jag bad honom. Jag stickade åt honom och sydde gardiner och lite annat smått och gott. Jag vet att du har en del dåliga erfarenheter bakom dig, men låt dem inte färga hur du ser på Janne! Kram!

 3. S-u: Ja, inte sant? Jag pratade med några unga människor i förrgår, de hade inga papper och det behövdes inte…

  Tinto: Janne säger att han gör det för att han älskar mig, jag får hoppas på det. Om vi flyttar ihop blir det ju till nytta för honom också. Jag försöker att inte låta dåligt spegla av sig på Janne, det minskar i alla fall med tiden.

Kommentarer inaktiverade.