Barnbarnen

barnen

Mina barnbarn har varit här idag.

De blev hämtade strax innan sex i kväll och det är skönt att slippa svara på frågor – Walle frågar och frågar och frågar så jag blir tokig ibland. Vi har gjort lite av varje och allt har varit utomhus, skönt för både dem och mig. En liten stund fick jag pausa med kaffe medan de var i sandlådan.

Jag förstår inte att Helmer, som fyllde två år i början på april, redan greppar det där med grävskopan.

Imponerande. Jag funderar mycket på hur det är att växa upp med Walle, som är van att stå i centrum och som är mycket starkare än Helmer? Den minste får otaliga tjuvnyp, Walle gormar och skriker på honom och Helmer blir ledsen och ibland arg och ger tillbaka.

Det är med syskondynammik och åldersskillnad skulle jag vilja gå en kurs om – fast tiden räcker inte till.

I morgon ska jag sova ut, jag ska äta frukost med Janne och sedan ska jag vara i trädgården hela dagen utan att säga ett enda ord. Gräva ner, rensa, kanta, köra och klippa. En njutning. Något som är nästan en aning sakralt att då och då under dagen blicka uppåt trädtopparna och se hur de nästan blir grönare och grönare för var timme.

Men nu vila.
Vila.
Vila.
Vila.
Vila.

2 reaktioner till “Barnbarnen”

  1. Jag läser ifatt dina fina inlägg och tänker på hur lika vi ser på mycket, och såklart på hur himla bra jag tycker att du är, men det vet du ju redan! Kram! <3

Kommentarer inaktiverade.