Redovisning dag 5

redovisningdag5

Idag åkte vi till Optimera.

Där handlade jag trall och reglar för 7600, frakten är inräknad och går loss på 700 kronor. Det är en enorm skillnad mot till exempel Byggmax som skulle ha 2200 för att köra hem virket. Dessutom fick jag exakt den längd på trallen som jag önskade och inte ”blandade längder”. Fint som snus. Levereras på måndag.

Sedan åkte jag och Janne vidare.

Till Harald Nyborg där jag köpte en grästrimmer som är bensindriven, vilken kraft och vilket resultat! Den är gjorde av Markita och var den som hade störst effekt och högst varvtal. Jag hade kunnat, som jag gjort tidigare om åren, ligga på knä och klippa med en handsax – men det är många meter och jag kände mig bara stressad av det.

Sedan forsade pengarna vidare ut ur min börs, blommor och jord för en tusenlapp.

Väl hemma åt vi en snabb lunch innan Janne fick i uppdrag att skruva ihop grästrimmern. Jag planterade jordgubbsplantor jag fått av Irma (Jannes mamma), planterade blomsterlådorna, borrade och satte upp två spaljéer för mina clematis och fick mina fyra kryddväxter i jorden. Alltså…hur fint är inte allt detta och så vi två tillsammans. Vi hjälps åt hela tiden. Vi är ett team och jag gillar det teamet.

Nu ska jag vidare i dag sex.

Jag har rensat halva gräsmattan på framsidan från maskrosor, suttit på trappan och kelat med Lady och trampat fel (hälen ner i en hål och mitt onda knä fick sig en tjickamocka) och nu ska andra halvan bli fri från maskrosor.

Jo…grannen kom i går och frågade om jag ville ha jordgubbsplantor. Stora. Fina. Och det är klart att jag ville ha, om någon timme ska jag ta min skottkärra och gå över gatan och hämta till mig och Sara. Det blir antagligen bär redan i år skulle jag tro.

Ja..vidare i dagen var det.

Kärlek!