Dokumentation dag 6

kbar800

Mitt körsbärsträd i stugan blommar.

Det slog ut i går. Då stack jag maskrosor i någon timme innan jag gick över till grannen och hämtade jordgubbsplantor som jag planterade och nu har jag 32 (tror jag) plantor i mitt land. De som jag fick av grannen tror jag nog kan ge bär i år. Hoppas!

Sedan var det tvätt.

Som torkade snabbt i den otroligt sköna solen. Sara och Oskar var här en sväng i någon timme med barnen. Mattan i vardagsrummet hängde på vädring och jag torkade golvet och rengjorde kaminen. Hela dagen stod både ytterdörr och balkongdörr öppen och mitt sköna sällskap bestod av Lady.

Hon följde mig på lagom avstånd, hon låg och sträckte ut sig på gräsmattan, höll koll på de som gick förbi (utan att skälla det minsta) och på kvällen gick vi till Janne som bjudit oss på grillat (ja, mej bjöd han – Lady fick hundmat) tillsammans med hans son och sonens sambo.

Jag ock Janne talar ofta om att flytta ihop

Vi vänder och vrider på tidpunkter, vi funderar på om det skulle fungera och eftersom vi båda har misslyckade förhållande bakom oss går vi varligt fram. Jag tror att två personer som är 60 respektive 58 år kan bestämma hur de vill ha det och jag hoppas att andra runt om oss förstår att det är inte något vi tar ett ogenomtänkt beslut om. Hur det är blir ska Janne inte behålla sitt hus, det är stort och han vill ha ett hus lite mer likt mitt. Om han flyttar in här eller köper sig ett mindre hus vet jag inte. Vi har ännu inte kommit fram till något beslut.

Ingen av oss ska behöva ta hänsyn till barnen i den frågan.

Eller ska vi det? Måste de vara med och bestämma? De har ju sina egna liv och så länge de accepterar mig och Janne (av våra respektive barn) måste det väl ändå vara ok?

Jaja..vi har ännu inte bestämt oss. Det är ingen brådska.

Igår stack jag maskrosor, idag var det fullt igen, men skam den som ger sig. Nu ska jag vidare i dagen.

Kärlek och solsken!

7 reaktioner till “Dokumentation dag 6”

 1. Varför i all världen skulle barnen tillfrågas över huvud taget? Det skulle bara vara märkligt. Även om nån av dem inte gillade nån av er borde det inte inverka alls.

 2. Barnen är vuxna och har egna hem. De har inget med era planer på husförsäljning och samboskap att göra. Ingenting what so ever. Självklart kan de tycka saker, komma med råd. Men vad ni bestämmer er för har de inte med att göra.

 3. Självklart har barnen ingenting med ert beslut att göra! Kram och leve kärleken!

 4. Hej
  Jag drog efter andan, när jag läste att ni två pratar om att flytta ihop….
  TÄNK FÖRE
  Jag tror att när du varit i Bromölla och när du sedan återvänder till Småland och upptäcker att saker o ting inte är på sina bestämda platser, att det inte är så rent
  som du vill ha det… det är då osämja kan komma mellan er två.
  Men ni två bestämmer själv! Inget jag skall lägga mig i, men jag blev orolig över
  att få läsa era ev planer. Kram S-u

 5. S-u – jag tror inte vi behöver oroa oss det minsta för deras eventuella beslut att flytta ihop. En sak är säker; den här typen av beslut tar inte Eva utan att vara fullkomligt säker på vad hon gör och att hon kan hantera eventuella konsekvenser av det. De kommer garanterat att tänka efter både en, två och 50-elva gånger.

 6. Särbo är väldigt bra att vara tycker jag personligen. Något dyrare förstås, men ska sånt avgöra? Man kan ses hur mycket som helst ändå.

 7. Tinto: Kanske inte tillfrågas, jag funderar mest på om barnen ska ha något att säga till om och vill veta hur andra hade gjort där om det funnits åsikter om det hela. Ingen av barnen (vad jag vet) har uttryckt något sådant, men jag har inte träffat någon av Jannes barn speciellt mycket – kanske en handfull gånger – och har ingen aning om vad de tycker om saken. Janne själv säger att våra barn har sina liv och de har inte med saken att göra.

  Bonita: Tack. Jag tar till mig dina ord.

  Nori: Tack – raka rör, härligt! Helst vill jag att alla ska tycka att det vore toppen om vi flyttade ihop.

  S-U: Tack för omtanken. Jag och Janne tänker så det knakar och inget är bestämt, något som är helt säkert är att han ska sälja huset för det är för stort för honom och han orkar inte mycket längre (det är liksom jättestort i mina ögon). Det jag mest funderar över är om det skulle kännas trist och kanske hindra oss om någon av barnen skulle tycka på. Just det där med städa så är Janne lika noga som jag, om inte mer noga. Han torkar listerna i sitt hus en gång i månaden och jag torkar på sin höjd om jag ser att det är damm eller kanske en gång om året, han är mycket mer noga med att torka golvet än vad jag är, och jag menar att han är mer noga med själva utförandet.

  Bonita: Tack, du har helt rätt. Jag har redan vänt på det här hundra gånger och det jag vet är att jag måste vara hundra procent säker på mitt beslut (och Janne också för den delen). Det jag kan oroa mig för är att jag inte får vara ensam, att hans barn måste trivas och sova över eftersom de bor lite längre bort (och vad tänker de om de inte får vara ensam med sin pappa?) och att Janne kanske är en annan när vi flyttar ihop (jag iakttar honom mycket noga. Så du har helt rätt och tack för dina ord för det. Vi har inte heller bråttom, vi kan eventuellt flytta ihop när jag blir pensionär, nästa sommar – ja, buden är en hel del. Jag funderar vidare och tänker vidare.

  Tinto: Jag hade besök (egentligen Janne, för han är här när jag är här och de kom för de känner Janne) och de drog fram det ekonomiska. Det har inte med saken att göra, i alla fall ska det inte inverka på beslutet – inte med större vikt. Fast jag har tänkt på det också, att vi blir två om driften (vilket inte är så hög, du vet ju att jag har min ekonomiska plan inför pensionen). Sedan känns det tryggt med Janne i huset (inte för att jag är otrygg ensam, men en trygghetskänsla har infunnit sig), han är händig vilket är en fördel, jag blir mindre beroende av att Sara och Oskar ska hjälpa till om det är något (de jobbar ju båda två, Oskar har sitt egna företag bredvid, de har stort umgänge och två barn, hund och hönor..) och vi har gemensamt sätt i mycket vilket märks när vi gör saker tillsammans (när vi satte upp staketet, nu när vi bygger altanen). Nackdelen kan vara att jag inte får vara ensam i den storleken som jag mår bäst av.

Kommentarer inaktiverade.