Långsamt

morkt

Mina rabatter på framsidan av stugan hoppas jag kunna göra till något riktigt fint.

Baksidan – ja, där är ju sandlådan, gungorna, landet, trädäcket och hundarna (där Lady gräver av hjärtats lust). Kommer inte hundarna till framsidan? Nej, eftersom Janne är kungen av kompostnät. Han har köpt några stycken som står mellan gaveln på huset och staketet, därför kommer de aldrig till framsidan såvida jag eller Janne inte tillåter det. Framför allt är det för att vi inte skulle hinna med om Krut fick nys på en hund på gatan och sprang fram och började skälla.

Men förutom det är det alltså praktiskt för blommorna får stå kvar.

När jag satte lökarna i höstas hade jag köpt en blandning mellan gula och svarta (kanske mer mörkbruna) tulpaner tillsammans med allium. Det såg tjusigt ut på bilden, men jag måste ha blandat ihop det för nu började en mörk tulpan blomma bland de gula – framför de där gula när det skulle vara i mitten. Jaja…det blir nog bra ändå, jag hoppas jag hinner se det innan blomningen är över.

Jag har andra idéer också som jag tänker skriva om, men en annan gång.

I natt sov jag max två timmar, jag sover alltid dåligt i Bromölla och Janne säger förstås att det beror på att han inte finns vid min sida. Själv vet jag inte varför. I natt kommer jag alla gånger att sova för efter så lite sömn och mer än tolv timmars jobb är jag helt slut och ett bad innan läggdags gör alla gånger susen.

Nu ska jag vidare i kvällen.

I morgon är det sovmorgon och jag tänkte landa i Bromölla genom att handla lite mat, det enda som finns just nu är mögligt bröd, mögligt smör och sur mjölk – men knäckebröd går också bra.

Kärlek!