Lämnade

pelargoner

ljus

landet

Jag lämnade allt detta.

Nu är jag i Bromölla och klockan är ännu inte åtta på morgonen. Det är redan över tjugofem grader i lägenheten och jag har persiennerna nere och gör tafatta försök till tvärdrag. Det är alltid lite märkligt att komma tillbaka till lägenheten, jag får inte riktigt lugn och ro i själen förän efter några dagar. Förutom det tänkte jag åka och bada i måndags kväll för att svalka mig en aning, men badkläderna är i stugan och jag har ingen ork att åka till Kristianstad för att handla.

Förutom tanken på att bada i måndagskväll.

Ja, det var årsmöte i bostadsrättsföreningen. Jag ställde mig upp och listade alla de stora saker vår ordförande gör, jag önskar jag hade nämnt mycket av det lilla också (som till exempel att låsa upp om det har gått galet med nycklarna samt annat). Nåja, jag föreslog en höjning av arvodet och det blev ett rungande ”ja” för det. Kul.

Annars läser jag om blommor och växter, jag lånar böcker om olika sorters filosofier när det gäller att odla.

Allra mest har jag läst om rum i trädgården och jag inser att jag har chans till många rum. På gaveln, där jag tänkte sätta upp en portal och staket, får jag ett hemligt rum. Jag har ett stort finrum på framsidan och det kommer att bli ett litet rum mellan garaget och huset – jag har många rum måste jag säga och jag kommer att berätta mer om dem allt eftersom.

Igår fick jag ihop åtta rum.

Gissa om det är roligt! Superskoj skulle jag vilja säga. Nu gäller det bara att ta det lugnt och inte rusa iväg. Innan jag åkte hann jag med att kantskära en del av gräsmattan på framsidan och medan jag gjorde det sneglade jag på Forsythian och tänkte på olika sätt att forma en rabatt runt den. Tanken var vita kantblommor (vinter-iberis) och i mitten gula blommor. Gult, orange och färger i den skalan och helst ska det blomma från det att påskliljorna lyser gula till ut i oktober.

Jag ser fram emot att ha semester.

För första gången på många år har jag tidig semester och det känns riktigt bra. Eftersom det stora projektet för i år är klart, altanen, ska jag bara syssla med mindre grejor och njuta på ett annat sätt än när regnet och staketet gjorde mig dödstrött förra sommaren. Det finns massor av projekt som jag har listat och jag tar det jag har lust med för dagen.

Rabatten runt forsythian tänkte jag göra klar till hösten.

Gräva, gödsla och skaffa plantor och lökar – allt för att jag ska njuta redan nästa vår av resultatet. Med hjälp av Janne hoppas jag kunna sätta upp portalen och kanske vi orkar lägga några av de plattor jag har som ska bli ett annorlunda rum mellan garaget och huset.

Fast nu ska jag städa, gå ner i tvättstugan, dricka kaffe och gå till biblioteket.

Kärlek!