Semesterlista

vitt

Hur länge är du ledig i sommar?

38 hela dagar, 39 om jag räknar med torsdag (jag går av skiftet 6.30).

Är det något ovanligt med årets semester?

Ja, det är första gången på många år, minst tio, som jag är ledig midsommar. Jag hoppas att det blir väder att sitta ute och äta. Med den värmen som varit hittills får jag säkert potatis från egna landet. Sill, potatis, gräddfil, gräslök (från egna kryddlandet) och utvilad – vad mer kan jag önska mig?

Planerar du något som du innerst inne anar inte blir av?

När jag såg mitt nybyggda trädäck på en bild väcktes lusten att yoga där varje morgon. Det är något jag mår bra av och som jag borde göra för att få ett lugn i resten av dagen. Antagligen kommer jag att stressa efter frukost och hoppa över yogan. Suck.

Lista fyra saker som du ser fram emot att göra under årets semester!

1) Klippa gräset när det växer som mest och inte komma till stugan med decimeter högt gräs i sikte.
2) Att inte ha något stort som måste göras, första sommaren var det åtta kubikmeter ved som skulle klyvas och staplas och förra året var det staket. I år är årets projekt klart, altanen står där fin och prydlig.
3) Att gräva rabatten på framsidan, speciellt nu när jag har läst in mig och kan gräva utan stress. Jag förbereder rabatten och planerar den inför nästa vår.
4) Att umgås med Sara, Oskar och barnbarnen samt Janne.

Spontant – något du skulle tycka vara extra mysigt? 

Hm…jo, skriva brev. I lugn och ro skriva till vänner och bekanta, de jag gillar lite extra mycket.

Något från förr som du skulle vilja ha tillbaka på din semester? 

Ja, fotografera. Åh..jag är urdålig numera på att ta bilder. Det blir lite hafsigt och snabbt numera. Jag skulle vilja varva ner min själ och förutom skriva brev även fotografera.

Skulle du vilja ändra på något under din semester mot ditt vardagsliv? 

Jag är ingen morgonmänniska, det tar i regel några timmar innan jag har väckt kroppen till liv. Min kopp är seg och motvillig, så pass att om jag och Janne flyttar ihop ska han få skriva under att aldrig sura eller tjata på mig för att jag inte kommer igång på morgonen. Att ändra det under semestern och stiga upp tidigt hade varit underbart, för jag vet att de gånger det har hänt har jag varit nöjd med min dag. Tänk att redan vid lunch ha åstadkommit en hel del.

Något extra drömmigt du önskar?

Cykelturer till sjön med ett barnbarn åt gången. Ta med fika och sedan vara där i några timmar för att bada, fika och njuta.

Något alldeles vanligt och vardagligt du ser fram emot? 

Jajamänsan. Prata med grannarna utan stress för inga tider finns att passa, sätta surdeg och baka bröd igen och vara ute i trädgården varje dag.

Några projekt under semestern? 

Inget stort, men flera små. Jag ska sätta upp en regel i förrådet och skaffa hängare till mina verktyg, sortera ut de dåliga och köpa ny spade och grep. Det jag har är ärvt, fått och gammalt där mycket är uruselt. Jag ska köpa en spade och en grep från Fiskars för de är rejäla, vackra och lite längre än de som finns i stugan. Jag ska sortera det som skulle bli en kompost men mest liknar en skräphög. Jag ska städa garaget. Jag hoppas det regnar lite då och då för då ska jag fixa lite inomhus som att göra änglar i papier mache samt måla fåglarna jag gjorde för någon månad sedan.

 

 

 

2 reaktioner till “Semesterlista”

  1. ”Tänk att redan vid lunch ha åstadkommit en hel del” – varför då? Bestäm dig för att tiden mellan frukost och lunch är tid som du får slösa bort på korsord, läsning, yoga, spela musik att dansa till eller vad som helst som du tycker är skönt och roligt. Även om du inte får beröm av överjaget eller vem det nu är som kollar vad du gör eller inte gör. Det är SEMESTER du talar om! Du behöver inte åstadkomma ett enda smack! Och det angår ingen om du gör nåt eller inte. Inte mig heller. Kram!

  2. Tinto: Ja…kanske det är en bra idé. Jag vet att jag mår bra av att göra saker, varför det är så vet jag inte. Om jag bara sitter stilla kryper det i kroppen. Det är det inre lugnet jag letar efter. Det handlar antagligen om balans.

    Kram!

Kommentarer inaktiverade.