Euonymus japonicus ‘Marieke’

japansk benved

Jag köpte två krukor med japansk benved. Den heter ”Euonymus japonicus Marieke” och valde den för den gav en känsla av gult. Bladen har nämligen en gul kant och någonstans läste jag att ju mer sol desto gulare blir den. Jag hade tänkt ha en gul-vit rabatt runt Forsythian, men nu vidgade jag en befintlig rabatt och började plantera.

Tur att jag tittade på hur stor den skulle bli.

Som sagt, jag lär mig av mina misstag. Den blir 100-140 cm hög. Därför får jag tänka om en aning. Den är vintergrön men något jag också förbisåg var att den klarar sig i zon 1-2 och jag har zon 4 eller kanske till och med zon 5 här.

Ikväll har jag tänt en brasa.

Och sedan suttit med en riktigt bra bok, det är njutning av hög kaliber. Bara tanken på en hel och ostyckad trädgårdsdag gör mig redan nu lycklig. Ja, jag älskar mitt liv måste jag säga.

Nu vidare med boken.
Benveden får jag fundera på fram tills i morgon.

Kärlek!

3 reaktioner till “Euonymus japonicus ‘Marieke’”

  1. Hur den klarar sig har mycket med läget och jordmånen att göra också. Genomsläpplig väldränerad jord och vindskyddat läge ökar överlevnaden.

  2. Tinto: Det var inte speciellt dyra och jag har läst att de går att formklippa, nu någon dag efter jag planterade kan jag se att jag kanske satte de två för tätt.

    Freja: Precis. Krya på dig, läste att du hade migrän.

Kommentarer inaktiverade.