Nät

nat

Igår var Walle hos mig.

Han var ledsen i förra veckan när Helmer var sjuk och fick vara hos mig ensam under tre dagar. Vi hade en fin dag. Bland annat fick han ansvara för Lady på vår promenad till affären och dagis. Vi bakade rabarberpaj, lekte kurragömma och han kan äntligen cykla utan rädsla och han kan cykla långt! Åh…han var stolt och jag också för den delen.

På kvällen kom Janne.

Jag hade ordnat och han grillade kycklingen. Sara och Oskar samt Helmer gjorde oss sällskap. Efter att vi ätit paj och druckit kaffe körde jag nästan hem Janne. Min huvudvärk från morgon gjorde sig påmind och jag hade i stort sett varit i gång sedan tidig morgon, det enda jag önskade vara att få sätta mig ner och andas ut. Ensam. Det är väl det där med att jag hämtar kraft när jag är själv som gör att jag tvekar att flytta ihop, vi har ju det himla bra som det är nu.

I gårkväll hjälpte Janne mig med att sätta nät över jordgubbarna.

Inga fåglar har ännu hackat eller ätit på bären, men de är inte heller röda. Idag skulle jag följa med Mona och Sara till Jämseryds hyvleri, men jag hoppar över. Det jag behöver är att bara gå här hemma i tystnad och i lugn och ro och vattna mina växter, rycka lite ogräs, städa och som jag precis har gjort rensat upp i tvättstugan. Jag mår inte bra om jag inte har ordning (nej, jag är inte pedant) och att få njuta av huset och framför allt trädgården är det jag gillar allra mest.

Nu ska jag vidare i dagen.

Jag ska städa golven innan jag ger mig ut och vattnar.

Kärlek!

2 reaktioner till “Nät”

 1. Bengt och jag var ju särbo i alla år innan han blev för sjuk för att bo ensam. Jag tycker det är en perfekt samlevnadsform på många sätt. Man sköter sin egen ekonomi, bara en sån sak. Man tar beslut själv om det som angår en, sen går det ju bra att fråga varann till råds hur mycket som helst. Man kan ha olika smak beträffande heminredning eller matordning eller tusen andra grejor. Men dyrare blir det ju. Hjälpas åt i smått och stort kan man göra ändå.
  I vårt fall var det ju hans skiftarbet som spelade in också. Han kunde sova när han behövde utan att jag behövde tänka på att vara tyst eller så.
  Ingen annan kan avgöra vad som är rätt och fel för just er. Men så länge allt funkar fint finns det ju egentligen bara ekonomin som talar för en förändring.
  Egentid behöver alla. Förmodligen slipper du mycket av migränen när du slutar med ditt skiftarbete. Om man ska tänka väldigt långt framåt (förhoppningsvis) så blir det lättare för barnen med arv etc om ni bor var för sig. Då är det klart vem som äger vad och behöver inte diskuteras. Det som är hos dig är ditt och det som är hos Janne är hans. Min exman är ju sambo och det blir nog diskussioner när han går bort är jag rädd. Fast det kan ju gå bra också…
  Här är kaos just nu. Yngsta dottern. äldsta barnbarnet och enda barnbarnsbarnet flyttar till Frankrike nu, och båda har röjt och lämpat over grejor till oss som blir kvar hemma. Till mig kom trädgårdsmöbler, mammas gamla symaskin, en gitarr som jag ska stränga om och en byrå från vårt gamla familjehem bland annat. Min äldsta dotter (barnbarnets mamma) råkade värre ut, för hon fick ta hand om massor som skulle sparas. För min del var det redan kaos här, för de bygger ju uterum på baksidan så jag har saker stående både här och där. Ingen vidare Feng Shui… Men på min altan på framsidan är det fint! Jag ska skaffa lite mer kuddar och sånt, men det får bli pö om pö.
  Hoppas du vilar idag och har det riktigt skönt! Kram!

 2. Tinto: Jag har läst om Frankrike och jag tänker att hon är allt modig din dotter, hade hon inte flyttat hade hon antagligen ångrat att hon inte provade. Önskar henne lycka till.

  Jag funderar på samboskap och särbos, det finns ju fördelar med bägge formerna. Fast jag undrar om jag inte är lite för självständig och föredrar ensamheten mer än normalt och då är ju särbo något att föredra.

  Nu ska jag vidare i kvällen. Janne har åkt hem till Krut och jag och Lady ska tända en brasa bara för ro skull och så ska jag lästa ”Jag är Zlatan”. Jag har lånekort både på bibblan här i Bodafors och i Bromölla, funderar på att köpa mig en platta (typ iPad) för jag har provat att läsa på den jag gav till Walle och det fungerade bra. Vill ha en ny och mindre energikrävande tvättmaskin också, men det gäller ju blansera det där med att spara och att köpa bra grejor.

  Ha det riktig bra!
  kram.

Kommentarer inaktiverade.