Sammanfoga

sammanfoga

Jag har alltid gillat att snickra.

Det lilla jag har kunnat. Min far är snickare och min bror likaså – men jag var ju flicka när jag växte upp och ingen visade mig och jag hade inte kraft själv att ta tag i det jag helst ville göra. Bättre sent än aldrig. Nu har jag med hjälp av Youtube, Janne, Jannes verktyg och mina egna påbörjat ett litet skåp. Jag använder mina gamla knutbrädor och har sammanfogat två stycken till ett bakstycke.

Igår hade jag hoppats kunna snickra på eftermiddagen.

Men det blev inte så, istället fick jag besök av Jannes barnbarn som ville leka med de grejor jag har till mina egna barnbarn och självklart förstod jag att Walle ville komma och cykla på sin nya cykel. Det blev under en kort stund fyra barn, två mammor och så jag.

När Oskar hämtat barnbarnen kom Janne.

Han lämnade hundmat till Lady och sedan hann jag stoppa i mig två pizzabitar från dagen innan. Det var kort om tid för Mona kom och hämtade mig, vi var i Almesåkra kyrka på sommargudstjänst. Tyvärr rusade jag hemifrån utan några kollektpengar och det är jobbigt att gå ifrån utan att lägga slantar i den där hoven som de sticker fram vid kyrkporten. Men…det var som det var.

I Almesåkra kyrka är Oskar och han syster döpta och Mona och Lasse har gift sig där.

Jag gillar kyrkor. De inger lugn och ro och mycket har förstås med prästens utstrålning att göra. Det sjöngs en del av två systrar och den enes man, fina låtar som ”True colors” och en låt från Rolling Stones – alla kan tolkas precis som man vill.

Nåja.

Nu ska jag ut och fortsätta med mitt skåp.

Kärlek!

3 reaktioner till “Sammanfoga”

  1. Freja: Varför följde jag inte mina drömmar när jag var ung? Jag vet…mina föräldrar var inne i det där med att flickor skulle inte snickra. Min bror fick lära sig och är nu snickare. Fast bättre sent än aldrig. När jag får tid ska jag ha en riktigt snickarboa i stugan.

    Louise: Tack för din omtanke. Ja, allt är ok men jag har inte hunnit uppdatera. Full fart med att göra och full fart med människor som strömmar till. Tänker igen att det hade varit fint med dig som syster, någon att diskutera med och beundra och som hälsade på som ett syskon här i stugan.

Kommentarer inaktiverade.