Flera dagar

tidigmorgon

Det har sällan gått mer än en dag innan jag har uppdaterat min blogg.

Idag är det den 4 juli och första inlägget för den här månaden. Jag kan knappt komma ihåg vad jag har gjort. I går slutade det med att brandvarnaren tjöt, jag bakade bröd och det gick åt skogen – så också mina fina bak-brödkorgar. Jäkla skit! Det luktade rök och jag fick sätta tvärdrag och under hela natten har jag sovit med alla fönster på glänt. Jag tror jag har fått ut det värsta.

I går hann jag också klippa gräset innan det kom en störtskur.

Snacka om lycka! Idag skiner solen och det gjorde den i stort sett hela dagen igår. Jag och Janne var på Skuregata, en djup förkastning i området runt Eksjö. Magnifikt! Bilderna jag tog gör inte det rättvisa. Janne sover fortfarande hos sig med Krut och även om hundarna kan ses i helgen kommer Jannes dotter och barnbarn så det blir ytterligare dagar på varsitt håll.

Det låter kanske tufft, men vi ses oftast flera gånger per dag.

Han kanske tittar inom efter jobbet och ger mig en kram, i går kom han och gjorde frukost åt mig och sedan åkte vi på en utflykt och efter det skildes vi åt för att ses framåt sen eftermiddag och en tur med Krut och Nemo. Jag gillar dessutom att vara själv och pysslar med mitt, allt från trädgård till min nya snickarverkstad.

Jag gjorde ett skåp till Sara av mina gamla knutbrädor.

Det blev förstås snett och vingt men hon gillade det skarpt. Jag har satt ihop två brädor till en träskylt (stor) och format överdelen med min sticksåg. Alla grejor är mina egna utom kap och en sorts små vassa saker som jag använder till att markera var jag ska borra till träpluggarna.

Dagarna går förstås alldeles för fort.

Idag strålar solen igen. Jag tänkte mig en dag med ”slutföra projekt”, för visst har jag många projekt på gång men jag avslutar oftast innan de är för många. Det är också himla märkligt att hur lätt det går när jag har någon att fråga. Walles säng köpte jag på Blocket, det är en växa-säng och de två madrass-bitarna som finns i huvudände respektive fotände åker jämt ner. Jag visade Janne och sa ”har du någon bräda som passar”, men eftersom han har varit med i mer än två år så har han också tagit tillvara det som skulle kunna vara bra att ha efter mina projekt.

I garaget uppe på takstolarna hittade han direkt en passande brädbit.

Idag ska jag ta sticksågen och forma en liten oval för att de ska gå att få ner och efter det ska jag sy skydd till de där två madrassbitarna. De två knutbrädor som jag fogade ihop ska gå till Mona, Saras svärmor. Hon önskar sig en träskylt med text på. Gissa om jag har kämpat med texten! Inte själva orden utan har jag ska få allt på plats. Det finns olika trix på Youtube och i bloggar men inget har passat. I lördags var Janne snäll och körde mig till Nässjö och där jag gick jag in på Gretas och handlade varor för femhundra, det var schabloner och hobbyfärg samt en sorts kalkfärg till mitt nästa projekt.

Eftersom jag inte har någon bil köper jag oftast saker när jag har chansen.

Alltså köpte jag en färg till ett skåp som jag ännu inte har snickrat ihop. Något som jag fick klart är däremot bokhyllan i hallen, det som saknades var två knoppar till lådorna. Jag och Mona var i Sävsjö i fredags och fikade och gick inom Socker-Klara, där köpte jag dels en födelsedagspresent till Mona men även knoppar och lite annat.

Här kom en paus, Sara anlände med sina barn för en kaffe.

Walle ville cyskla och Helmer fick prova den lilla tvåhjulingen. Nu är det redan lunch och det jag hade tänkt göra de här timmarna får jag göra nu istället. Jag ska inte klaga, jag gillar att det kommer hit folk mest hela tiden och hälsar på, dessutom är jag uppe till midnatt när Janne inte är här. Jag tänder en brasa, läser en bok och tänker att jag har börjat älska Lady också.

Fast nu måste jag sätta igång.

Kärlek!