Tacksamhet

tacksamhet

Idag är det måndag och jag hakar på för andra gången tacksamhets-tanken.

Jag är tacksam för många saker, men speciellt idag för detta:

Att jag har en semesterdag.
Att Lady, Jannes hund, gör mig sällskap – som jag älskar den hunden!
Att kaminen står där och snart ska jag tända en brasa – det är lycka!
Att mina barnbarn kom en sväng i dag och att den äldste, som precis lärt sig cykla, tyckte det var kul med en hinderbana (han tror att cykla fort är det svåraste). Jag satte upp hinkar och annat som han fick cykla runt.
Att jag har sovit gott i natt, en god natts sömn gör mycket för både energi och humör.
Att min dotter blev glad för det skåp jag snickrade ihop av mina gamla knutbrädor.
Att jag lyckades trycka bokstäver på en planka efter många gångers tålamodsprövande tester.
Att Janne finns i mitt liv.
Den känslan när Janne kramade om mig i lördagsmorse (vi sover på varsitt håll eftersom hundarna löper, han är morgonpigg och kom till mig vid åtta, innan han fixade frukost lade han sig ner i sängen och höll om mig och det kändes som om vi blev ett – en varm känsla strömmade igenom mig (inga snuskiga tankar här)).
Att jag får leva och att livet är snällt mot mig, när jag var sexton ville jag inte leva och livet var svart, kanske mycket därför är jag otroligt tacksam för livet idag).
Att jag har tid att städa i lugn och ro i dag. Ut med köksmattorna, tvätta gardinerna och annat.
Att det ser ut att bli regn idag, det är fint!

Tack!

En reaktion till “Tacksamhet”

  1. SÅ mycket fint :) Blir extra varm i hjärtat när jag läser dina fina ord om Janne! Så fint!
    Önskar dig en fin fortsättning på veckan!
    Tack för att du är med!

Kommentarer inaktiverade.