Päronkonjac

onjak

Jag och Mona såg ”Livet efter dig”.

Hela salongen snyftade i slutet, tursam fikade vi på Espresso House tidigare på kvällen och då tog jag med mig en servett för jag anande varthän det skulle barka.

När jag kom hem tog jag en liten cappuchino, en päronkonjak och några kex samt ett tuggben till Lady. När vi ätit och druckit upp gick vi en kvällspromenad genom ett tyst och regn-rent Bodafors.

Det känns som om jag äntligen har gått ner i varv.

Det tog ganska exakt fyra veckor. Tidigare i dag har jag varit ute i trädgården. Gräsmattan på framsidan av trädgården vattnade jag för hand med lake från min Bokashi och sedan rensade jag bort ogräs från gaveln och sådde gräs. När jag tog över huset var där en förväxt ros som hade några av sina grenar innanför väggen och några övergivna sommarblommor, men mest ogräs.

Det ska ju bli ett rum i trädgården längs med gaveln hade jag tänkt.

Ett litet staket ska upp och sedan har jag en orörd plätt att göra vad jag vill med, hur fint är inte det? Strax är det midnatt så jag säger godnatt och sov gott till mig själv.

Kärlek!

PS Glaset har min mamma fyndat på loppis, hon fick det på köpet och tyckte det var fint till vårblommor. Fast om man inget konjaksglas har duger det även fint med en liten vas.

2 reaktioner till “Päronkonjac”

  1. Lite läskigt att det ska ta så lång tid att varva ner … känner igen det där – det får en ju att fundera över hur vardagen ser ut …
    Päronkonjak är gott :)

  2. Eva: Otroligt läskigt. Det är en sorts inre stress när jag är ledig och det gäller att ta vara på tiden och dagarna. Vardagarna kan jag koppla av på, då bor jag i en lägenhet i Skåne och det finns inte mycket att göra mer än att ta cykeln och åka och bad etcetera, men i min stuga har jag massor av chanser, planer och projekt… Märkligt.

    Päronkonjak – den fick jag av en väninna för säkert tio år sedan, men nu är den snart slut!

Kommentarer inaktiverade.