Barnen

lashornan

Precis som förra året hade jag barnen när det var nyårsfest.

Oskar lämnade klockan 10 igår och sedan hade jag de båda till tvåtiden i dag. Fint att de vill sova över, men det är kämpigt. I går var vi i lekparken vid Per Hörbergsväg och i dag vid Parkgatan. Vi var på nyårsfest (jaktårets början) i gårkväll. Janne bjöd mig annars hade jag inte gått, jag gör inte om det – Walle är ok för han leker med andra barn medan Helmer som är två måste passas på.

Båda barnen somnade i bilen när Mona körde mig hem.

Jannes dotter och barn är här så han umgås med dem förstås. När vi bar in de två små vaknade de och sedan var de vakna till 11 på kvällen. Jag sov dåligt men – ja, det gick bra i det stora hela. Framför allt i går när solen strålade och jag satt på trädäcket och vaktade barnen när de badade i olika baljor (har inte köpt barnpool ännu), solvarmt trä under mina bara fotsulor och ungarnas dividerande om ditten och datten. Härligt.

När Sara och Oskar hämtat barnen tände jag en brasa och somnade en stund.

Trots regnet tog jag Lady på en cykeltur, vi avverkade de vanliga sex kilometerna. I kväll tänkte jag titta ut en annan väg. Nu står det lasagne i ugnen och jag har en brasa tänd. Lady har fått mat och tuggben. En fröjd att få vara ensam och hämta krafterna, slippa passa upp och slippa prata – bara få fundera och hämta in själen.

Nu till brasan, maten och boken.

Kärlek!

PS Idag – igen – tänkte jag vilket fint köp fåtöljen var, jag som trodde att ingen skulle sitta i den. Både jag och båda barnen får plats och jag sitter gärna där med en kopp kaffe och tidning eller bok. Härligt!