Summa summarum

summasumarium

Jag är i Bromölla.

I morgon börjar jag jobba och det känns helt ok. Jag har funderat lite över min semester medan tåget rusade fram genom Småland och Skåne, här kommer en sammanfattning.

Finaste sommarminnet:

Ensamma cykelturer med Lady.
Lady och jag ensamma framför brasan på kvällarna.
När Janne kom ner två olika morgnar till mig för att äta frukost ihop, innan han började göra frukost låg han och höll om mig.
När jag hittade vägen Vare-Ulvstorp-stugan – jag har gått den vägen på andra hållet, men vände kanske bara femtio meter innan jag hade nått vägen och insett att jag var på rätt spår, nu cyklade jag på andra hållet och det är en runda jag tänker cykla igen.
När jag pysslade med trädgården på framsidan och Lady låg på trappen och hade stenkoll och var vacker som få!

Roligaste sommarminnet:

När Walle älskade sin nya cykel och lärde sig så smått att stanna riktigt, köra slalom (spannar och annat var konerna) och kunde följa med mig på en liten cykeltur.
Att jag äntligen kunde börja snickra, Janne visade och lånade ut en del verktyg. Skåpet jag snickrade först ska Sara ha på väggen i vardagsrummet, sedan följde två knutbrädor jag sammafogade med lim och träplugg för att göra en skylt till Mona.

Mest nöjda sommargrejen:

Det enkla staketet som Janne slog upp runt landet för att hundar och barn inte skulle krossa mina grönsaker.
Det nya trädäcket – eller altan som jag kallar det.

Soligaste sommarminnet:

Kajakturen i strålande sol på midsommardagen, vi badade flera gånger. Det var liksom jag och Janne då.

Det som inte blev av:

Många cykelturer, det blev fem turer med Lady och en eller två med Janne. Jag hade tänkt cykla till Haraldstorp varje vecka, Janne jobbade och jag hade kunnat, men första dagarna passade jag en sjuk Helmer och sedan var det annat som kom emellan.

Rörigast i sommar:

Jag bjöd Walle och några av hans dagiskompisar på trädgårdskul. Hur orkar dagispersonalen hela dagarna? Jag kommer fortfarande att minnas när jag fick se Walle komma springades över parken med jackan halvt av och hans tre kompisar efter honom och långt bort den kvinna som var med från dagiset. Walle var nöjd.

Sommarens bästa röjargrej:

Garaget, för jag fick hyllor av Janne och sedan blev det ordning och reda må jag säga!
Gargageuppfarten där gammal singel är borta och de flesta plattor som markerar gränsen mellan gräsmatta och uppfart är rättade. Nästa gång jag är i stugan ska jag beställa tre ton singel. Janne gjorde allt det jobbet.

Sommarens praktiska grejor som blev gjorda:

Jag målade vindskivorna som ska upp på garaget.
Jag målade över spikhuvud och missade fläckar på knutbrädorna (de sattes upp nöja förra sommaren).
Janne satte upp ett ”delstaket” mellan huset och staketet för att rama in baksidan och därmed hundar och barn.

Sommarens present till barnbarnen:

Walle fick en fin cykel.
Båda fick tillsammans en studsmatta

Bästa sommarträdgården:

Jag fick plantor av Irma, Jannes mamma.
Jag bytte mig till plantor från bland annat Mona.
Jag köpte plantor.
Alla har klarat sig fint utom en alunrot (och det var verkligen finaste plantan).
Jag vattnade gräsmattan på framsidan för hand (den är inte så stor) med bokashi-vätska, grönare gräsmatta får man leta efter.