Staketet

innan

undertiden

Det finns en liten area på 32 kvadrat som inte används.

Det är plätten mellan gaveln åt väster och min granne. Det är liksom varken framsida eller baksida, men jag ser positivt. Om framsidan av trädgården är väldigt liten och fungerar bra med vackra blommor och kantskuren gräsmatta och baksidan är till för odling, hundar, barn, altan och kubbspel så får det där lilla området bli ett rum för roligheter.

Vad för roligt?

Ingen aning. Först tänkte jag en rosengård, men det är inte sol där förrän vid lunch och grannes gavel skuggar framåt sen eftermiddag. En japansk del i trädgården? Fantasin sätter inga gränser, jag ska låta det vara tills jag får den där ”aha”-upplevelsen. Janne har satt upp ett riktigt staket där för hundar och barnbarn. Jag kan tänka mig en rosenportal för att markera skillnaden mellan den slitna och väl använda baksidan och den mer fina framsidan.

Det ska bli spännande att se vad som kommer att växa där.

Tack, Janne, för att du hjälper mig så fint och snällt.
Jag älskar dig.

2 reaktioner till “Staketet”

  1. Jag skulle inhägna med buskar – gärna med doftande blommor som schersmin – och ha det som ett lugnt rum där man kan sitta när solen gassar på de andra ställena runt huset. Det finns växter som trivs i skugga, men jag skulle nog inte ha så mycket av det, en eller två stolar och ett bord för en kaffekopp, bok eller drink. Jag köpte två sma fina bord med grå stenskiva av barnbarnet som flyttade till rivieran. Nåt sånt.

  2. Tinto: Jag har funderat som du, fast jag tänkte en bänk att vila på och tillräckligt stor att sätta ner en kaffekopp och att kunna sitta två. Fast…ja, vi är ju aldrig på den där lilla plätten och jag undrar om vi skulle sitta där om jag fixade en bänk?

    Jag har funderat på rosor som inte måste ha sol hela dagen och några som doftar – så, vi är inne på samma funderingar du och jag. Eller bara en samling av växter som doftar. Det är fint att låta det vara tills jag vet och får en aha-känsla av hur det ska vara.

Kommentarer inaktiverade.