Luktärt

luktart

Jag tillbringade min dag i stugan ensam.

Sara och Oskar jobbade och Janne var med sina barn och barnbarn. Det är inte många dagar vi varit tillsammans den här sommaren, men det är bara till att svälja. Igår kväll var jag ensam och tog en promenad när skymningen föll, samlade in lite Pokemon-figurer och jag kan nog säga att jag är fast. Inte för att jag vet hur jag ska göra eller vad jag ska med figurerna till, men roligt är det.

När jag kom tillbaka till stugan kände jag lugnet.

Det upplever jag aldrig när Janne är där för vi pratar, hundarna rör sig och oftast går vi och lägger oss tidigt. Nu njöt jag av mörkret, tystnaden, sommarkvällen och ensamheten. Jag har glömt bort hur skönt det är. Det blev lite bildredigering och en bra bok.

Idag klippte jag gräset.

På framsidan tog jag två gånger. Jag har gett mig tusan på att jag ska få en riktigt fin gräsmatta – grön och tjock. Det bästa är ju att framsidan inte är stor, den består av en liten pyttegräsmatta och en lite större. Baksidan är allra störst och den är sliten och används regelbundet. När jag klippt på framsidan som vanligt sänkte jag höjden och klippet ytterligare en gång, sedan vattnade jag. Det är inget vattenförbud eftersom vatten tas från Storsjön.

Det blev tvättat.

Renbäddat i sängen, städat inomhus, fixat och ordnat. Tåget fungerade bra. När jag kom till Bromölla fixade jag lite mat och sedan åkte jag till Ica för att köpa fotvårdsprodukter. Allt var slut och eftersom jag fick lön i dag köpte jag ett nagellack för att få riktigt fina sommarfötter. Nu är de mjuka och jag tror färgen på tånaglarna är ok, jag vill inte se ut som en punkare men inte heller som en gammal tant. Fräscht vill jag att det ska vara.

Nu jobbar jag några dagar.

På fredag åker jag till stugan igen. Jannes barn är kvar men jag tänkte umgås med Sara, Oskar och mina barnbarn. Jag vill inte stå givakt tills han kan umgås med mig igen (vilket han inte kräver, det är bara jag som känner mig lite andrahandsvara). Jag tänkte cykla ut till Haraldstorp och kanske till och med sova över för att ha lite roligt med barnbarnen.

Nu till kvällen.

Kärlek!

PS Bilden är på mina luktärter, de flesta är i olika blå färg, några är vita och så de här en aning röda.