Älskar

blommor

Jag älskar min trädgård.

Speciellt att framsidan är en ”uppvisningssida” och den är liten och behändig. Lätt att fylla med blommor. Baksidan är platsen för kubb, hundar, barn, gungor, studsmatta, altan, bänk för trädgårdsarbete och landet. Idag har jag rensat ogräs.

Potatisen är uppe, vitlöken är sköradad och kvar är jordgubbsplantorna med sina sticklingar som ska planteras. Jag väntar med det tills jag vet när jag och Sara kan ta en dag i deras trädgård, hon ska nämligen få en del sticklingar av mig. Både jordgubbsplantor och hallonplantor.

Det är lugnet själv att vara på den där plätten.

Jag har lyckats med ringblommorna, de är lika frodiga som tidigare år. Salladen är tjock och fin, lite röd på toppen och krusig. Mitt kryddland är också fint. Det som såg ynkligt ut i våras är nu fullt. Dels har jag tagit med mig både koriander och dragon men även gräslök. Även om vi inte använder mycket gräslök är den fin när den blommar och om jag köper i Bromölla så kan jag inte kasta den där rotklumpen, det finns ju alltid något ställe att plantera den.

Jag älskar min trädgård.
Har jag sagt det förut?

Kärlek!