Tystnaden

somna

I onsdags var barnen hos mig.

Walle låste in mig i fängelse och när han blev trött kom han och låste in sig själv. Han lade sig på mina ben (jag satt bekvämt utsträckt med benen på en annan stol i fängelset) och jag kliade honom på ryggen. Det gillade han och somnade som en stock. Jag bar in honom till min säng där han fick sova.

Just då började Janne läsa saga för Helmer.

Och då inträffade det att både Helmer, Janne, Lady och Krut somnade som stockar och jag hann torka golvet, laga mat, duka, hänga tvätt, hämta in och vika tvätt och plocka undan. Tystnaden var magnifik!

Normalt brukar jag inte ta bilder på folk som sover.

Den här gången hade Janne kepsen nere över ansiktet så det var ok och han har sett bilden. Just nu jobbar jag. Det blev tåget hem till Bromölla i går och jag åker tillbaka i kväll. Min ledighet över sommaren har varit lång, det räknas liksom inte för mig att jag jobbar tre dagar (eller i det här fallet en dag) för att sedan åka tillbaka till stugan. Idag jobbar jag dessutom med Douglas som är min absoluta favorit. Inget bekymmer om att behöva hjälpa semestervikarierna med något som jag med nöd och näppe själv behärskar.

Åh…jag njuter av stugan.

Men, jag ser fram emot hösten och att njuta i Bromölla. Jag är så jäkla lyckligt lottad över mina två liv. Lägenheten bara väntar på att jag ska komma tillbaka och fixa. Jag tänkte prova på att göra egna anteckningsböcker och har köpt en dyr bok om det i present till mig själv. När det gäller origami fortsätter jag som vanligt och viker och försöker lära mig. Jag tänker fylla frysen med matlådor, nu sommar i har frysen varit avstängd och det är en futtig liten ask med köttbullar som ensam härskar där.

I helgen blir det till att umgås.

Jag får hoppas på det i alla fall för Sara ringde i går om en magsjuk Oskar, han var ju hos mig i onsdags så både jag och Janne har en risk att ha blivit smittade. På måndag återgår nog allt till det normala förutom att jag är ledig och är kvar i stugan. Jag tror jag ska börja på att göra änglar i papier mache, förhoppningsvis simma med Mona i Sävsjö och skrapa-måla mina fusk-fönster-luckor (i alla fall en till att börja med).

Nu åter till mina larm.

Kärlek!