Sju punkter för augusti

mona2

Normalt är augusti min favoritmånad.

Den brukar vara härligt varm, dofterna av sensommarblomsterna är ljuvliga och det är ett lugn i naturen som sällan går att finna vid andra årstider. I år har augusti varit kall som tusan och i går natt var det frost och runt noll grader (eller strax under). Det har regnat mest varje dag och det blåser häftigt mest hela tiden.

Dock ser jag fram emot en del saker i augusti.

Inspirerad av bland annat Siv Ö listar jag saker jag ser fram emot den här månaden.

Att åka tillbaka till Bromölla och börja jobba
Att det väntar en ny telefon på mig
Att spela Pokemon Go med nya telefonen
Att göra matlådor och titta på tv
Att bada varje kväll
Att vara ensam (jag mår bra här, men ensamheten i Bromölla är vilande)
Att augustimörkrets svarta sammet ska bädda in mig i rofylldhet

Kärlek!

2 reaktioner till “Sju punkter för augusti”

 1. Jag önskar att du får pricka av alla dina punkter! Jag skulle få vara ensam hemma nästan en vecka, mannen och barnen åkte till barnens faster. Men efter bara en dag orkade inte dottern mer så hon och sonen kom hem. Självklart var det OK, men jag gick ändå miste om den tystnad och frid som jag så väl behövde!

 2. Freja: Det är svårt att vilja vara ensam och så kommer de som man tycker allra mest om och vill umgås. Jag förstår precis.
  Igår var jag och Janne på ett stort kaffekalas, vi minglade och pratade. När Janne åkt gick jag ut i trädgården och planterade lite jordgubbsplantor och när jag kom in såg jag att tjejen som hållit i kalaset hade ringt…då gick luften ur mig, jag orkade liksom inte fortsätta prata.
  Idag är det måndag, det är höstkyligt ute men solen tittar fram och det har lugnat ner sig efter en veckas blåst. Jag är ensam!
  Barnbarnen ville träffa mig, jag ska ut och promenera med en kompis och Lady och i kväll kommer Janne – det är då migränen kommer. Jag kan inte hämta kraft genom andra, bara i min ensamhet.
  I morgon åker jag till Bromölla, när jag har städat åt mamma (får bli på fredag) är mina lediga timmar bara mina och i tystnad.

  Jag förstår.

Kommentarer inaktiverade.