Min trädgård

mattram800

Jag skrev för ett tag sedan att någon måste ha tänkt till.

Det blommar i vitt på baksidan. Först hägg, sedan körsbärsträdet och efter det syrenerna och sedan snöbollsträdet följt av doftschersminen. På framsidan har det dykt upp Ville de Lyon som är en clematis, samt en annan sorts clematis som jag inte vet namnet på. Trots att alla grannar säger att ingen av familjen som bodde där var intresserad av trädgården så blommar det i alla fall och nu senast lät jag ett ogräs blomma – det var inte ogräs, det var trädgårdsmattram.

I vitt.

På kalaset i söndags fick jag reda på att mannens pappa varit där och hjälpte till i trädgården, tyvärr är han död och jag kan inte berätta för honom hur fint jag tycker det är. ”Ogräset” har jag rensat bort i omgångar, nu växer det fint i stora kaskader med vita blommor. Jag tänkte dela till och plantera ut. Det var Jannes mamma som sa något om att prästkragar lyser upp fint i rabatterna och det har hon rätt i – därför ska jag fortsätta med att ”dutta” dit vitt i paletten.

Nu åter till mina larm.

Det är normala tider igen på jobbet, jag kan bara säga ”weeeee”. Fint att ha ett jobb som jag verkligen gillar och aldrig har haft någon söndagsångest över.

Kärlek!

4 reaktioner till “Min trädgård”

  1. Min farmor och farfar (som bodde på Sandsjövägen 76 i Bodafors) hade en jättefin trädgård med massor av blommor och stora trädgårdsland när jag var liten. Tyvärr ser huset och trädgården ut att förfallit sedan farmor dog 2005, men kanske finns lite av blomsterprakten kvar. Jag vet inte om farfar hjälpte pappa och mamma något med trädgården när huset byggdes (farfar dog ju 1988), men mina föräldrar var i alla fall ganska ambitiösa i trädgården när jag var liten. I samband med att de separerade så minskade väl också pappas lust att ta hand om både trädgård och hus, det hölls väl i måttligt skick. Sen ännu sämre i samband med sjukdom. Jag misstänker att en del av det som växer i din trädgård också växer på Sandsjövägen 76.

  2. Anna: Trädgården var helt ok när jag tog över, en enkel trädgård helt enkelt – men jag har ju upptäckt att det finns en tanke bakom till exempel träden och buskarna, det är verkligen tjusigt.

    Jag ska förstås kolla på Sandsjövägen och se vad det är för något hus och vad som växer där. Det var på ett kalas som en av grannarna sa att det var din farfar som hjälpte till i trädgården och hade intresse av det. Alla tolkar vi det vi ser på olika sätt.

    Hoppas allt är bra.

    Jag mötte J när han kom förbi förra sommaren, i år var jag inte på plats men han hade pratat med en annan granne om förändringen som har skett. Jag hoppas han tyckte om det.

  3. PS Rosen som skymtar till höger i bild om trädgårdsmattram är en ros som fanns när jag flyttade in.

  4. Alltså, trädgården fick inte mkt kärlek de sista åren innan du flyttade in. Pappa satt ju liksom i rullstol. Jo, pappa har svängt förbi med bilen någon gång under sommaren och det senaste han sa till mig var att han tycker det är jätteroligt att se hur välskött allt har blivit. Det tycker jag också, fast jag har ju bara sett det på bloggen. Väldigt kul att se! Trodde knappt att hus och trädgård kunde blomma upp så.

Kommentarer inaktiverade.