Ögonen

puss3

Mina ögon svider.

Jag hostar som en tok och halsen brinner. Fast rätt ok i alla fall. Med det som utgångsläge var det rätt skönt att träffa Sara med familj i två timmar, sedan åkte de hem. Janne är trött efter jobbet och orkar inte speciellt mycket, han lade sig på soffan en stund mellan mat och kaffe.

Det är något Sara inte gillar (har jag fått för mig), men en dag blir hon också 60 år och fattar hur trött man kan vara efter ett arbetspass. Nåja. Det var en rätt lugn kväll, förutom att jag klantade mig. ”Självklart får du ta med dig valpen”, sa jag. Efteråt tänkte jag på Janne och Krut. Det gick inte. Janne satte Krut i hundgården för att det inte skulle hända något.

Jag drabbades av dåligt samvete.

Bäst är ju om alla kan älska alla. Om jag inte ska behöva stå med ett ben i vart läger. Jag avskyr det. Dessutom har Lady börjat slicka på såret och måste ha struten runt huvudet och jag lider med henne när hon springer in i stolar, dörrkarmar och annat. Valpen, som är 8 veckor och högt älskad av Walle, hittade förstås Ladys tuttar med en gång vilket gjorde att vi fick sätta kompostgaller mellan vadagsrum och kök-hall.

Jaja.

Idag är jag kraftlös. Jag tänkte baka ett bröd, gå en runda med Layd och köpa Strepsil på Apoteket. Mer orkar jag inte. Jag har torkat skafferiet och lite annat smått, det får räcka. Bilden på Walle och Helmer är sällsynt, just nu upplever jag att de mest slåss. Walle vill ta utrymme, Helmer blir förbannad och puttas varvid Walle klipper till honom.

Bromölla i morgon, det ska bli skönt.

Maten i går kväll var god. Jag gillar verkligen de där grytorna där man bara lägger ner köttet, häller på någon form av vätska och kryddar och så får det puttra i några timmar – förr kallades det kalops.

Kärlek!