Mitt 2016 – i små kom-i-håg

Januari

Fest för Janne

sr9

I januari ordnade jag en överraskningsfest för Janne, han fyllde år och hans barn och barnbarn kom utan att han visste något. Det blev en härlig och rörig fest. Jag köpte snowracer till Walle, fast den kom inte som lovat och eftersom jag hade berättat för honom var jag tvungen att köpa en till som kom i tid. Den jag beställt först kom dagen efter och därför fick de varsin.

Februari
vingen
hyllan
dans2
idagsljus

Jag köpte den fina lampan Rosy Angeli och en korgstolen Sika. Min klänning blev klar och jag trivs fortfarande i den. Jag satte upp tavelhyllor i vardagsrummet istället för tavlan jag har målat själv och jag blev nöjd. Jag var inte i stugan på sex veckor och upplevde det som en skön semester. Det blev mycket origami och jag gjorde en vinge av kartong som jag sedan målade vit och lite rosa. Hyllan i badrummet blev perfekt även om krokarna var dyra som tusan.

Mars
poetry 7110

lista
Kanel och Kanin

I mars var det lugnt, jag köpte en tapet till den låga bokhyllan jag har i hallen. Ett val som jag inte alls tänkt mig från början (men det visade sig vara hur bra som helst i slutet). Mona, jag, Walle och Helmer var på teater.

April
skor
uggla
bokashiblogg
klart
Walles teater

I april fick jag hjälp av Janne att sätta fast tapeten på bokhyllan – åh…det blev så fint! Jag köpte handdockor till barnbarnen och de spelade teater för mig och Janne, scenen ramlade ner jämt och ständigt men det gjorde inte så mycket.

Jag grävde ner bokashi och provade papier mache för första gången. Det är inte ofta jag har råd med kläder eller skor numera, men jag köpte ett par vita sneakers med rosa blommor på. De är fortfarande lika fina.

Maj
fotboll
oceanklar
syren
11
idag

I april började jag och Janne med den nya altanen. Janne gjorde största jobbet. Eftersom det inte är hans hus fick han en present, en mätare som ser till att det är vågrätt och lodrätt (den kostade runt 5000, men det blev ändå billigare än en hantverkare). Barnen var förstås hos mig och Janne slog upp ett staket för att hindra hundarna från att springa runt i mitt grönsaksland. Jag var rätt mycket i stugan under maj, förberedde och klippte gräsmattan. En fin månad. Den stora doft-schersminen grävde jag upp och gav till Ida, hon blev glad.

Juni

cyeklejakajakhelmer

Semestern började tidigt och med att jag hade Helmer i tre dagar för han var sjuk och Sara och Oskar hade svårt att vara hemma från jobben. Jag hade lovat Walle att köpa ny cykel när han lärt sig cykla – så blev det. En fin blå cykel och en ny hjälm som matchade. Lillebror hejade på Walle och jag och Janne hade en superfin midsommar med nästan 30-graders värme. Vi paddlade ut på Nömmen under midsommarafton och på kvällen var vi hos Mona och Lasse.

Juli

lyktorframsidan2finnakompistrollslandorrundtur

I mitten på juli var jag tvungen att åka tillbaka och börja jobba, men jag hade hunnit med att njuta av cykelturer med Lady, göra lite smått i stugan som att fixa några trollsländor vid sängen. Vi var på en söndags-lösa-krysset hos Håkan och hans sambo – det bor vid vattnet och det var superfint förstås! Janne satte upp det lilla staketet för att ha bättre koll på hundarna och jag fick gjort en sorts ”hängare” till mina lyktor (det var Niklas, han är son till Jannes mammas sambo och en allkonstnär).

Augusti

skeppbarbarnenfirakrona500somna

I augusti fyllde jag 60 år och blev firad. Vi fick vara inomhus men det gick också bra. Alla delade på sysslorna för jag hade önskat att få sitta och njuta. Jag blev kallad för drottning och både Janne och Mona tillsammans med Sara höll tal för mig och jag var nära att börja lipa. Barnbarnen var hos mig en hel del och det älskade jag.

Janne gjorde en bordsskiva till mig, tyvärr i lite för tunna brädor och det svajar en aning. Jag ska se om jag kan övertala honom att göra om med grövre. Vi hade en ”slut-på-sommaren-fest” och Janne fick sitt mätinstrument. Jag köpte mig en regnkappa och sydväst till den. Jag måste säga att jag är och var en lycklig människa. Tacksam för livet.

September

tempeltavla

plattor

Jag köpte en stor tempeltavla, jag tycker de är vackra. Plattorna som jag fick av grannen lade jag som en gång i trädgårdslandet. Förutom att så och skörda tycker jag om att det är vackert i landet. Helst vill jag utöka det. Jordgubbsplantorna blev stora, det är första året jag har haft jordgubbar och förväntar mig en ordentlig skörd till nästa sommar. Jag började dessutom att promenera regelbundet. Min tanke var att gå tre dagar i veckan, minst trettio minuter och att minska tre kilo till nyår. Mona var med på det, men hon skadade höften och kunde inte fullfölja.

Oktober

haretnyunderbaradag

I oktober fortsatte jag med promenaderna och att äta vegetarisk mat – fast inte riktigt sant, jag åt och äter gärna ägg och mjölkprodukter. Jag mådde riktigt bra under oktober och den viktminskningen jag hade tänkt mig var lätt som en plätt.

November
gettmigav

I november kände jag att människor i min perifera krets hade koll på mig via bloggen och jag vill inte längre skriva. Det hände inte speciellt mycket, dagarna gick åt till att jobba och promenera. När jag hade ledigt åkte jag till stugan eller städade hos mina föräldrar.

December

sy

Jag var äntligen där! Det där att hinna ställa iordning i lugn och ro. Fantastiskt skönt. Torsdagen innan jul kom Janne och hämtade mig. Tur var det för hela bilen var fylld av paket, julmat och annat när vi åkte mot Småland. Julafton var fin. Jag var tomte och när jag kom in i vardagsrummet sa Helmer ”det är mormor”, men jag höll god min ändå. Juldagen var min egen, jag hade redan i höstas sagt att jag ville ta det lugnt och jag avböjde både Jannes och Monas invit. Det var en skön dag. Nyårsafton var jag och Janne på en promenad med hundarna, när vi kom hem ringde de efter Janne på rådjurs-eftersök. Jag gick hemma och mös med brasa, nyduschad och nöjd med livet. Vi åt älgkalvfilé med min goda sallad och en potatisgratäng med idel grädde i.

Så var mitt 2016.
Jag är mer än nöjd.

Kärlek!

4 reaktioner till “Mitt 2016 – i små kom-i-håg”

 1. Där ser du så bra det är att skriva blogg! Skit du i vad folk tror – eller vad du tror att folk tror – det är deras problem, du behöver inte bry dig!
  Kram!

 2. Tinto: nej, det behöver jag inte och jag tänker själv ibland om varför folk som skriver blir upprörda över negativa kommentarer. Det är ju bara att strunta i.

 3. Jäkligt snygga de där skorna!
  Har du ingen bild av den färdiga papier maché-figuren? (Åh, nu fick jag lust att göra papier machéskålar)
  Och jag vill också paddla :)

 4. Scylla: Tack för det där med skorna.
  Jag har bilder på färdiga figurer, men jag kan inte hitta dem. Jag har tittat i arkivet och såg när jag köpte färgerna och vet att någonstans har jag bilder. Det kommer i alla fall förr eller senare.
  Paddla är tungt, tyngre än det ser ut, men jag gillar det. Speciellt med Janne tror jag.

Kommentarer inaktiverade.