Mer nyår

kallare

Jag borde nästan göra en kategori som heter ”Nyår 2017″.

För ju mer jag funderar desto fler detaljer kommer jag på att jag vill bli bättre på. Källsortera är jag bra på, men jag har allt slarvat och därför har jag nu gett mig själv ett löfte att bli bättre. Det är nog framför allt platspåsar som gärna hannar i brännbart.

För att inte tala om alla platskassar jag köper och som blir soppåsar!

Trots att mamma jämt vill ge mig tygkassar som hon syr. För mamma, som var tonåring under andra världskriget, är det ett skrik att köpa kassar såvida det inte är i nödfall. Själv tar jag gärna en sväng till Ica när jag är ute och spatserar och då har jag ryggsäcken med mig.

Plast är inte bra.

Inte för naturen och inte för människan och djuren. Vatten på flaska, hur länge har flaskan lagrats? Hur mycket skit från plasten har påverkat vattnet? Nä, det är både tramsigt, dyrt och onödigt att köpa vatten vanligtvis. Det finns tillfällen när man måste, alltså då jag dör av törst och inte är hemma eller vid andra tillfällen. Men i det stora hela – nej tack!

Fast nu ska jag i säng.

Märkligt, roligt och lite spännande att köra nya passet på jobbet med nya arbetsuppgifter. Dock är jag så trött nu att det susar i skallen och jag är yr.

Hälsar Eva – hon som älskar livet.