Promenaderna

lite

Jag har gått flera gånger i veckan sedan mitten av augusti.

I nästa vecka närmar jag mig ett mål med den totala längden, det ska bli roligt att visa. Min träning i livet är ganska enkel och jag har nog berättat om det tidigare. Fram tills jag var strax under trettio rörde jag mig inte en meter i onödan, men när en kompis från Lund kom och hälsade på blev jag inspirerad och började jogga.

Det gjorde jag nog i många år.

Tills jag ramlade ner för en trappa på jobbet och efter det har jag inte kunnat jogga. Det var en stor besvikelse. Efter några år hittade jag aerobic-träningen och älskade det. Var vältränad och glad. När jag flyttade till Brommölla sålde jag bilen och här fanns ingen sådan träning där jag kunde hoppa på när det passade mina arbetstider.

Under några år har jag försökt med styrketräning och även olika tekniker med att jogga. Det har inte fungerat. Hur det kom sig att jag började promenera kan jag inte säga, tidigare har jag alltid avskytt det. Kanske för att det är långsamt och knappt svettigt. Men den här gången hoppas jag det håller i sig.

Hela hösten och fram till nu har jag alltså varit ute och gått flera gånger i veckan.

Nu ser jag fram emot att ut och gå när det är fint väder, när det börjar grönska och när jag kan gå i shorts. Jag har sedan flera år tillbaka en karta över Bodafors, där har jag tittat ut olika rundor för mina promenader. Det är likadant här i Bormölla men med skillnaden att i princip alla går på asfalt och med människor runt om mig.

Idag är jag ledig.

Jag ska göra klart fotoböckerna om pojkarna. De jag håller på med nu är nästan ett år försenade. Var gång tänker jag att jag ska fixa till en bild i månaden så blir det inte så tungt och jag har ordning på torpet – men det blir tvärtom istället.

Bilder och bibblan.

Så hade jag tänkte mig dagen. Tvättstugan! Ja, den glömde jag. Det blir tvättstugan också.

Kärlek!