Dimman

dimman

Jag var ute en sväng i morse.

Det tar lite tid att gå en ”sväng” för jag är långsam, men jag traskar på och under den tiden hade jag nog inte gjort speciellt mycket hemma ändå. Jag trivs fint med mitt ensamma liv här i Bromölla. Det är skönt. Jag jobbar och resten av tiden är min egen där jag promenerar, lagar mat, läser och annat som jag gillar. Oskar sa något om ”du är rätt ensam i Bromölla” och det stämmer. De flesta hade nog inte stått ut men för mig är det en viloperiod.

Om fyra år är jag pensionär.

Jag gillar mitt jobb men det ska bli roligt att få rå tiden för mig själv. Göra lite som jag vill med andra ord. Framför allt är det nog att kunna ansa trädgården och plantera. Janne grävde ett stort hål i trädgårdslandet där jag öste ner fyra hinkar med Bokashi. Tidigare har jag grävt ner fem spannar i en annan del av landet. I Bromölla fortsätter jag med vegetariskt och min nya, och mycket dyra, mandolin är en fröjd att använda. Det krävs armkraft och jag har ännu inte fixat alla funktioner, men var gång jag använder den så testar jag olika former. Det blir mycket sallad och det gillar jag. Eftersom den ska vara färsk för att vara god så får jag ju hejda mig en aning.

Jag längtar till tomatsäsongen.

Nu smakar tomaterna inget alls (Romantica är goda men ack så dyra och inte svenska). Fast jag kör rättika, majrovor, rödbetor, morötter, selleri, fänkål – ja, det är en salig blandning. Jag vet inte riktigt vad jag ska plantera till våren eftersom jag måste välja bort. Jag har funderat över ett provisoriskt växthus med tjock plast eller något med fönster som lutas mot garageväggen. Jag har inte råd med ett riktigt, det får bli senare när jag sålt lägenheten och betalat stugan. En kvinna som har en lägenhet som min (fast hon har inte renoverat badrummet och det har jag) har lagt ut till försäljning för 675000. Ojoj! Om jag bara får behålla jobbet lär min ekonomiska plan gå i lås.

Fast nu ska jag jobba.

I morgon hoppas jag vakna någorlunda tidigt, efter förra natten stängde jag av väckarklockan och sov vidare…

Kärlek!