Extra

kaffe

Jag skulle varit ledig idag.

Men det behövdes folk på andra avdelningen och jag har hoppat in. Lite extra pengar är inte fy skam. För övrigt hände något stort igår, nämligen att jag köpte ett par jeans. Jag skulle handla presenter i Kristianstad och gick in på JC och där hann jag inte blinka förrän jag hade ett par Levis 501:or i mina ägor. Mina drömjeans sedan ung. De senaste tio-femton åren har jag bara haft klänning. För några år sedan köpte jag ett par svarta jeans me jag har aldrig trivts i dem. De är oanvända, kanske mest för att de satt åt så hårt. Nu när jag har minskat i vikt sitter de perfekt. Trots det ville jag ha ett par vanliga jeans.

De sitter på mig just nu.

Och det spänner runt midjan. Jag hoppas att det är som säljaren sa, en trevlig ung man, att de töjer sig till en halv storlek större. Jag kan säga att jag längtar tills de sitter lite lösare. Det finns många i min omgivning som aldrig sett mig i ett par jeans och det är rätt roligt att se deras reaktion. Eftersom jag jobbar i 12,5 timmar kommer det att krävas lite energi och vilja att ut och gå efter jobbet, jag vet att bara jag får på mig mina paltor och ger mig ut så är det superskönt med frisk luft och tankarna över arbetet får lossna. Sedan har jag ju Pokemon och mamma har jag inte ringt på två dagar.

Det är verkligen en bra grej.

Leta Pokemon, ut och gå samt prata med mamma på en och samma gång. Jag kan ju gå utan att egentligen lyssna och därför känner jag inte heller någon irritation mot henne. Hon får prata av sig och det tror jag hon behöver. Det känns bra för min själ också att liksom kolla hur läget är med henne och pappa.

Jag är ju rätt ofta flera veckor på raken i Bromölla.

Det är ytterst sällan jag längtar till stugan under perioden, däremot några dagar innan jag ska åka upp börjar det röra sig i hjärtat. Psyket är märkligt. När jag är i stugan vill jag gärna vara där och helst inte sova över hos Janne eller åka bort, men den här gången har jag lovat Janne att följa med till Linköping för att fira hans barnbarn. Han bad så snällt och därför åker jag med. Han brukar sova över där men det vill inte jag. Kanske tycker en del som läser här att jag är hemsk, men jag har inte köpt en stuga för dyra pengar för att bo hos Janne eller åka bort. Stugan är min ledighet. Den är min semester.

Fast jag måste erkänna att jag längtar tills jag blir pensionär.

Då ska jag fixa i trädgården och jag ska köpa mig en bordercolie-valp. Jag hoppas Lady lever så hon får träffa valpen, det hade varit underbart att ha henne frisk och kry. Att dela valpen med henne. Det hade varit fint som snus!

Kärlek!

3 reaktioner till “Extra”

  1. Nej, du är inte hemsk! Du gör det du vill, och det borde alla få/kunna/våga göra! (Förstås inte trampa ner nån annan, men det fattar du ju att jag inte menar.)

    Själv vill jag ingenting. Ingenting alls. Det är hemskt.

  2. Jag hade alltid jeans tidigare, men tycker de är för hårda numer, så jag väljer hellre leggings! Levis 501 skulle det vara! Förstår dig precis när det gäller din stuga, klart du vill vara i den du som bara är där ibland. Janne kan ju vara i sitt hus/resa bort de dagar du är i Bromölla!

  3. Tinto: Det är trist när man har tappat gnistan, det har hänt mig några få gånger. Jag hoppas du får lusten tillbaka i takt med att det ljusnar ute.

    Jag är en extrem hemma-människa. Det är likadant i Bromölla, jag hämtar kraft genom att vara hemma och andas utan en massa ljus och framför allt är ledig tid för mig detsamma som att slippa ha tider att passa. Att få göra mitt i egen takt.

    Freja: Jag försöker få Janne till att tänka så – att han är i sitt hus när jag inte är där. Jag ska ta upp det med honom igen för jag vill inte få samvetskval för att han säger ”du kan ju sova över hos mig någon gång”. Jag har förstås sovit över men jag vill vara hemma i min stuga med brasa och tystnaden och lätt knakande golv. Med mina små lampor tända och utan trappor (han har två plan och köket på plan 1 och vardagsrum och sovrum på plan 2) – halleljulja för ett plan!

Kommentarer inaktiverade.