Klädkammaren

Min klädkammare

Förr såg min klädkammare ut så här.

Massor av kläder och en gammal och småtaskig inredning. Hyllan där skorna står har jag själv satt in, resten var lite si och så med. När allt annat i lägenheten var färdigrenoverat tog jag mig an klädkammaren.

kladkamm

Så här ser det ut numera.

Jag har minskat på kläderna rejält och det som hänger på ställningen är det jag använder och äger. Det finns en byrå där jag har trosor och strumpor. Det är allt. På ställningen saknas en klänning och en vinterjacka, den ena hängde i hallen och den andra låg i tvättkorgen. Ja…jag hade ju kläder på mig också när jag tog bilden! Det låg nog även en kofta i tvättkorgen när jag tänker efter och en hängde på köksstolen. Tro det eller ej, det fungerar utmärkt att ha så här lite kläder.

ladkammarst

Mot andra hållet har jag ett elefanthuvud i mässing som jag köpt på loppis, där hänger jag det som jag för tillfället tycker bäst om. Just nu en jacka och scarfs, det är sprillandes nytt. I söndags hade jag en ledig dag och då städade jag klädkammaren. Det går snabbt att ta ut allt, sortera lite, kanske använda klädrollern, laga om något är trasigt och annat smått när golvet torkar. Innan jag hänger in kläderna igen brukar jag droppa på lite lavendelolja och köra på golvet.

Det doftar gott i flera dagar.

Ibland låter jag kläderna hänga ute hela dagen på balkongen, det var en rutin jag hade på min första sommarsemesterdag. Numera åker jag ju upp till min stuga och jag städar när det faller på.

Nu i vår vill jag ha ett par snygga sneakers. Något annat behöver jag inte. Det är skönt. I de två stora vita boxarna högst upp på hyllan finns det som är rena sommarkläder, det blir nytt nästan var gång jag plockar upp dem.

Kärlek!