Origami

origami

Åh…det där att ha mycket roligt att göra.

Jag jobbar vidare med mitt lapptäcke och det är superkul. Verkligen. Jag stryker, syr och gör fel men humöret sviktar inte. När jag är på jobbet kollar jag lite i smyg på Yotube och olika sorters mönster. Alltså, hur kul är det! Jag skulle ge det högsta betyg. Det enda är tiden. Jämt har jag för lite tid över. Idag vaknade jag efter ett nattpass och fick lite mer sytt.

I morgon måste jag åka till Kristianstad.

Men när jag kommer hem är kvällen ledig i alla fall. Jag har köpt två nya origami-böcker med papper. Det längtar jag efter. Och jag har tre idéer med det där att skära ut och lägga över en yta som jag målat med akvarellfärg. Bordsväven jag köpt väntar på mig. Jag har otroligt mycket roligt att se fram emot. Fast tiden…

På söndag är jag lyckligt lottad.

Efter ett nattpass kommer Janne och hämtar mig. Jag har mycket prylar som ska upp till stugan och jag är innerligt trött på att köket och mitt extrarum jämt har böcker, saker och fyllda väskor som ska upp till stugan. Nu finns det inte mycket mer jag ska släpa upp och längtar tills jag bara kan ta ryggan och en bag med på tåget. Numera tycker jag alltid synd om de som släpar tungt på tåget. Men…Janne hämtar mig på söndag. Det är fint och det är lyx.

Mamma sparar på mycket.

Ja, hon sparar på allt. Ibland är det bra. Jag kan åka hem till henne och fråga ”har du en liten korg” och det har hon – vad jag än frågar om. För ett tag sedan plockade hon fram en jaktväska som jag hade någon gång för 40 år sedan. En i skinn där jag har namnteckningar från gamla kompisar på lockets baksida. Den passar mig som handen i handsken. Tyvärr gick en söm upp men i morgon när jag vaknat tänkte jag åka till Kristianstad och laga den. Jag behöver ett par shorts och jag ska köpa en bra handkräm till min dotter (hon jobbar inom vården och tvättar händerna så att de är lätt såriga).

På kvällen ska jag sy.

Tisdag, onsdag och natten mellan torsdag och fredag jobbar jag. På lördag jobbar jag extra. Med andra ord har jag haft en ledig dag på lite mer än två veckor. En del som jag går in extra, lite som jag har bytt, städat åt mina föräldrar och en sjuk kollega räcker för att fylla dagarna.

Var gång jag åker till Småland tänker jag att jag ska vila.

Men det blir ändå att jag står vid spisen för att maten ska vara klar när Janne slutar jobba, en dag ska jag ha båda barnen och en dag med övernattning ska Helmer vara hos mig. En dag tänkte jag åka till Jönköping bara för att fika och kolla på Ikea, köpa kaffe och lite sådant. Trädgården får jag inte glömma. Allt är roligt. Verkligen. Fast jag får skärpa mig för att inte börja stressa.

Nu ska jag vidare i mitt arbete. Det är ett nytt nattpass just nu.

Kärlek!