Två dagar i min trädgård

barnen

Både måndag och tisdag har spenderats i trädgården.

Med diverse avbrott. Nu är det fint men på dessa två dagar har maskrosorna tittat upp igen. Gräsmattan är full av det där ogräset. Jo, maskrosor är fint men jag vill inte ha i min gräsmatta. Jag har ökat bredden på blivande rabatter, jag har kantat och kantat och kantat samt rensat ogräs.

Igår tittade Kinna inom och Sara var här med barnen, som fick stanna tills Oskar jobbat klart eftersom Sara jobbade kvällen och Oskar behövde jobba över. När Sara åkt till jobbet fixade jag mat åt barnen och sedan fick de cykla. Att stå nöjd, med sol i ansiktet och en svag vind i klänning och se barnbarnen fara fram och tillbaka på sina cyklar är en fröjd. Trottoaren är bred så det är ingen fara – gatan är också bred för den delen.

Idag kommer Sara och barnen igen.

Jag ska ha Helmer själv. När han ska hämtas i kväll bjuder jag på mat. Det är svårt att få rätt tider att passa, Oskar jobbar antagligen över och Janne ska på möte lite senare. Vi bestämde oss för 17 men så fick Janne en tid att klippa sig just då och – ja, vad ska jag göra? Rätta in mig i ledet. I helgen kommer Jannes barn och då är jag själv med barnen. Sara och Oskar ska åka iväg och jag passar barnen över natten.

Vi tänkte åka till Nässjö stadspark om det är fint väder på söndag.

På lördag hade jag hoppats på att barnens kusiner kunde hälsa på men jag har inte fått något svar så det blir nog inget med det. Vi ska alla gånger roa oss själva. Jag har monterat studsmattan på egen hand och Oskar hjälpte mig med nätet.

Här finns sandlåda, gungor, cyklar, kritor, pennor, papper, saxar och massor av annat roligt.

Det blir en superfin helg skulle jag tro. Oskar berättade en fin sak för mig, Sara hade sagt ”det har vi att tacka mamma för” när det hade diskuterats om att Walle cyklade så bra och var duktig på det. Fint att få höra lite beröm ibland.

Nu stålar solen.

Lady väckte mig för en timme sedan. Jag är alltid seg på morgonen. Det blir en dag i lugn och ro, i alla fall fram till nio när jag ska knata upp och köpa frallor för att ha till fikat när besöket kommer. Kanske jag tar ett fotbad på altanen och läser i min bok jag har med mig upp. Här i stugan blir det inte lika mycket tid att läsa som i Bromölla. Och jag hoppas också riktigt intensivt att mellanlägget dyker upp i dag så att jag kan göra klart mitt lapptäcke.

Kärlek!

4 reaktioner till “Två dagar i min trädgård”

  1. Undrar varför jag har så svårt att kommentera. Andra går det ju bra för. Provar fr mobilen nu.

  2. Tinto: jag har ingen aning och kan inte hjälpa dig. Jag har i alla fall inte stoppat dig på något sätt för jag blir ju lika glad var gång du kommenterar. Kram!

  3. Tinto: jag tänkte just det – framför allt Walle är numera en skolpojke (eller blivande, han ska börja nollan till hösten).

Kommentarer inaktiverade.