Sol – mitt lapptäcke

lappis

Det blev färdigt.

Fast jag gillar inte att både min och min särbos symaskin havererade. Trådspänningen gick inte att fixa och jag vet inte om jag ska sprätta upp och göra om eller sy en liten bit för hand och låta resten vara. Just nu har jag barnbarnen hos mig och det får i så fall bli ikväll.

Men känslan…jag valde ett mellanlägg i naturmaterial.

Tygerna är i bomull och att från små bitar av tyg nu ha ett stadigt utflykts-täcke är som ett leende på insidan. Jag och barnbarnen invigde täcket genom att ta tåget till Nässjö och gå till stadsparken för att barnen skulle få leka. De var leksugna, värmen var hög och det var nog mest jag som satt i skuggan på täcket.

Det är andra gången jag är med i Monthly makers.

Det är tolv teman om året och förra gången var temat ”djur” och jag blev äntligen färdig med min uggla i papier mache, den här gången var temat ”tyg” och jag bestämde mig för att göra ett lapptäcke, något jag funderat på i några år. Redskapen köpte jag för något år sedan, både skärkniv och skärmatta samt linjal. Ja, jag har drömt om lapptäcke men inte riktigt kommit mig för.

Nu blev det av.

Under de här veckorna har jag tittat mycket på Youtube där det finns massor av korta filmer som visar hur man kan gå till väga, och jag ska fortsätta med lapptäckes-tekniken.

Monthyly Makers månadsvärd hittar du här eller deras gemensamma Instagram här.

Nu längtar jag tills nästa tema dyker upp. Spännande!

Tills dess ska jag göra en väska i lappteknik. Minsann!

6 reaktioner till “Sol – mitt lapptäcke”

  1. Så härligt att du är med även i år. Och så fint det blev efter alla duster! Bra kämpat och det ser så mysigt ut. Hoppas du får njuta av det ordentligt i sommar.

  2. Hej Wilda! Tack för dina fina ord. Jag är så himla glad att jag skrev att jag skulle skapa ett lapptäcke den här månaden, det är ju större chans att det verkligen blir av.

    Min billiga Ikea-symaskin har havererat och kontentan av det är att jag i dag har köpt en ny, inte jättedyr men betydligt bättre kvalité. Jag ska försöka rätta till det som blev fel i sluttampen och gissa…jag har köpt mer tyg för mitt barnbarn vill ha ett lapptäcke och jag tänkte göra en lapptäckes-väska och ett täcke i lappteknik till en docksäng. Där ser man vad temat hos Monthly makers kan göra!

    Nu väntar jag spänt på vad det blir för tema nästa månad.

  3. Kul att du fortsätter vara med! Superfint lapptäcke, kan tänka mig att det var härligt att slå sig ned på den i skuggan!

  4. Mikaela: Ja, tänk att jag fortsatte. När jag såg alla bidrag till temat djur gav jag upp under några dagar. Alla var så fantastiskt duktiga. Riktigt extra-fina bidrag och mitt kändes som något från soporna. Fast jag är glad att jag hängde på, er idé om Monthly makers är superbra och mycket roligt att följa.

  5. Åh vilket fint! Känns så somrig och härlig i färgerna. Hoppas det får hänga med på många fina utflykter framöver :D

  6. Jenny: Precis det hoppas jag också och när jag är död så hoppas jag att Walle säger till sina barn ”det hade alltid mormor när vi skulle på utflykt och vi hade tänkt fika”.

Kommentarer inaktiverade.