Trött

lagat

Idag tog jag tåget till Jönköping.

Min tanke var att köpa tyg, den tanken har jag haft i några veckor och trots att min symaskin havererade för någon dag sedan åkte jag i väg i alla fall. Det var tyg på Ikea jag var ute efter. Det fungerar superbra att åka till Jönköping, direkt från Bodafors tar det cirka 45 minuter. Efter det stadsbussarna ut till A6 köpcentrum där även Ikea finns.

Förutom tyger blev det förstås doftljus och varsin mjukis-hund till barnen.

Sedan gick jag in på själva A6 där jag hamnade på Panduro. Jag borde inte ha gått dit för jag kom ut med ett nytt projekt. Dock fick jag tag i shorts som var min avsikt med det besöket. På väg till Jönköping skickade jag sms till Ida och frågade lite om en symaskinsaffär som finns i närheten av Bodafors, hon tipsade om en annan liten affär inte långt från stationen i Jönköping.

Ja, gissa…jag kom ut med en ”basic” Janome Idun.

Väl hemma packade jag upp mina tyger och sedan maskinen. Men innan jag skulle sätta mig vid den bestämde jag mig för att fixa lite av allt jag inte hunnit men tänkt göra i veckan som gick. Då fick jag så jäkla ont i hela kroppen, eller kanske mer i axlarna, mellan skulderbladen och längs med musklerna i benen för att inte tala om höfterna. Jag har haft misstänkt akut reumatism en gång för länge sedan, det vill jag inte ha igen.

Därför ställde jag in träffen med Janne.

Och drabbades av dåligt samvete för det. Lite ledsen och nerstämd fortsatte jag med mina grejor. Gjorde lite, vilade lite, fixade lite till, läste lite, donade och vilade. Ikväll blir det tidigt i säng. Jag är nöjd med min dag även om maskinen ännu inte är undersökt, den står på köksbordet. Istället har jag lagat och limmat, städat och dammtorkat all denna pollen som kommer in genom öppna fönster, diskat och plockat i ordning i tvättstugan. Klippt gräset på framsidan.

I morgon tänkte jag vara i trädgården.

Det ska klippas mer gräs, rensas lite till i rabatterna och plantera. Sedan ska jag sy och träffa Janne, det ska bli mysigt. Fast nu ska jag sätta mig och läsa igen. Blir trött efter tio minuters stök. Skönt att vara själv när jag har mycket att göra, när kroppen klagar (jag sover lugnare själv för hundarna är oroliga på nätterna och jag vaknar flera gånger av Jannes spring med dem och hans ”gå och lägg er”).

Och så ska jag titta på mina tyger och planera.

Kärlek!

PS Bilen är Saras gamla, Janne har sågat till nya bitar och jag har limmat – i morgon ska jag måla den. I helgen hade Walle Saras gamla cykelkorg, bra med en mamma som sparar allt (alltså, min mamma).