Pingst

Brevlådor

Jag fick ändra min tidrapport.

Det är ju pingsthelg och då har vi extra betalt. Mitt jobb är oftast roligt, jag kan lära mig nya saker varje arbetspass om jag vill och jag får tillräckligt betalt för att ha två boende. Däremot har jag valt bort bil, komposterar mitt köksavfall och sortera noggrant. Å andra sidan badar jag flera gånger i veckan. Fast att kompostera beror mest på att det är roligt och att jag valt bort bil handlar om att det i mina ögon är för dyrt. Det hela blir ändå, tycker jag, något som är bra för naturen.

När jag var i stugan senast.

Då köpte jag två pallkragar för att ha till en jordfabrik. Jorden ska jag använda framåt hösten till min nya rabatt. Som det är nu har jag grävt ner många hinkar kompost i landet, daggmaskarna är talrika i den jorden numera. Det är fjärde sommaren och texturen på jorden blir allt bättre.

Nu jobbar jag ett nattpass.

I morgon har jag tvättstugan, alla mina tyger ska tvättas samt lite kläder. Det är tygerna jag ser mest fram emot. Efter att ha stoppat ner dem för några år sedan i en back har de blivit lite ”unkna” i doften. Nu ska de tvättas och jag ska stryka för att sedan äntligen ha tid till att sy det där docktäckt. Det borde rimligtvis inte ta mycket mer än en kväll.

Det är alltid lite småjobbigt att komma från stugan och till Bromölla.

För visst gillar jag mitt jobb, men det är den lediga tiden i Bromölla som jag saknar efter att ha varit iväg. Det är jobbpass direkt och först i morgon är jag ledig för det som jag älskar ännu mer: sy, cut-out, sticka, läsa, laga mat, skriva – ja, allt roligt. Bara det att fixa maten, vegetariskt i Bromölla, är så himla skoj. Sorry om det låter uppskruvat men jag gillar verkligen mitt liv.

Fast innan allt detta roliga ska jag jobba klart mitt pass.

Godnatt och kärlek!

5 reaktioner till “Pingst”

  1. Det låter inte alls uppskruvat! Och det är nog många (dock inte jag) som behöver påminnas om hur bra vi har det och hur många små och stora glädjeämnen vi har ikring oss.
    Bilden är mysig. Jag glömmer oftast attt berätta hur jag njuter av dina bilder. De flesta säger så mycket!

  2. Önskar att jag hade haft ditt ”hitte-på” och haft intresse för handarbete, men jag njuter av dina fina projekt istället! :)

  3. Tinto: Tack. Du är snäll och rar och jag är glad att du orkar kommentera. Kram!

    Carina: Du är fin, tack – fast du är ju himla duktig på att dekorera. Jag skulle behöva support med hästen. Älskar ditt hem och alla dina sköna budda-statyer.

Kommentarer inaktiverade.