Återbruk

Helmer och dockskåpet

Denna månads tema hos Monthly makers är återbruk.

Jag hade hoppats på papper och blev först lite besviken. Men att få ett tema jag inte hoppats på är kanske ännu mer inspirerande, därför ska jag ta en tur till Bromöllas second-hand i dag och hoppas att de har öppet. Docksängen lagade jag i maj, leksaksbilen lagade jag i maj och jeansjackan blev också klar i maj och en av reglerna är att det ska vara gjort samma månad – eller i alla fall slutfört, dessutom finns det i stugan. Precis som dockhuset, där hade jag kunnat sätta igång med att måla golv, lister och annat.

Det blir till att fundera vidare helt enkelt.

I januari fick vi mer än dubbelt så mycket att göra på jobbet, det är helt ok – om bara vi hade fått tid att lära oss applikationerna och hur vi använde verktygen. I natt kände jag min gamla arbetsglädje komma tillbaka, den där känslan att det är roligt att jobba även med allt det nya. Vis av erfarenheten visste jag att det skulle bli ok om jag bara kämpade på, fast då i januari kände jag ”orkar bara inte”. Jag självklart inte berätta något om det hela och alla mina tankar för det handlar ju om företagshemligheter, men jag var nöjd när jag gick hem i morse.

Nu har jag resten av dagen för mig själv.

Det får börja med en promenad och sedan tvättstugan, på min tur genom Bromölla (jagar Pokemon för att det ska bli roligt) tittar jag helt enkelt inom Second hand. Resten av dagen blir till att tvätta och stryka samt planera mitt blivande docktäcke i lappteknik. Jodå jag skulle kunna ta docktäcket som månadens tema och kanske gör jag det om jag inte kommer på något annat.

Det är ju trots allt tyger från gamla gardiner och dukar.

Fast nu kaffe och lite mjukt uppvaknande efter nattpasset. Tack för att jag får leva, det är ingen självklarhet.

Kärlek!