Återbruk – mer tankar

tygblommor

Jag gick till andrahandsbutiken här i Bromölla.

Där finns massor av fina lakan för den delen och superfina saker, men jag vill inte köpa bara för att det finns där och är fint. Jag kom över ett blått tyg för 35 kronor och så fick jag en idé om att jag skulle göra en blomsterkrans av tygblommor – alltså de där som finns och som ingen längre använder. I alla fall inte som ljus-manschetter. De tog fyrtio kronor och det tycker jag var allt lite dyrt för gamla tygblomster. Tyvärr var det väl en släng av desperation över temat ”Återbruk” som är månadens tema för Monthly Makers.

Men jag ger mig inte.

Jag kanske syr den där tygväskan som jag planerat. Det är ju tyg som jag har från en gammal klänning, tyg som blev över när jag sydde kuddar samt två stuvbitar jag köpt. Jag har fina remmar att välja till handtag. Det skulle vara en bra lösning.

Nu ska jag ner i tvättstugan.

Min tid räcker inte till allt jag vill göra, men hellre det än att sitta sysslolös. I morgon cyklar jag till mina föräldrar för att städa och när jag kommer hem ska jag göra en ny sorts rödbetsbiffar. Det finns de som äter vegetariskt för djurens skull, de som tänker på hälsan och så sådana som jag som tycker det är betydligt godare än de gamla kötträtterna som jag tröttnat på. Dock äter jag kött när jag är i stugan, jag har en förmåga att rätta mig efter de människor jag umgås med.

Om nu och Janne ska äta på varsitt håll.

Ja, då blir det där som här, vegetariskt och så kör jag kött när jag bjuder. Ungefär så.

Nu vidare i kvällen. Kärlek!