Projekt: sy en stjärna i lapptäckes-teknik

docktacke1

lapptackestjarna

lapptackestjarna1

Jag kickade igång ordentligt när Monthly Makers tema fick mig att fixa ugglan.

Efter det var det lapptäcket, det stora som jag kallar för ”Sol”. Det är inte helt klart för jag får sprätta upp sidsömmarna och sy om på grund av havererade symaskiner. Den här månaden är temat ”återbruk”. Jag vet inte riktigt vad jag ska delta med, men eftersom jag har haft tankarna på att göra ett litet lapptäckes-projekt körde jag igång.

Jag har fått sprätta upp.

Och i eftertankens kranka blekhet inser jag att det borde varit rektangulärt och inte kvadratiskt. Jag var så himla fokuserad på stjärnan att jag inte tänkte längre än vad näsan räckte. Fast jag är nöjd ändå. Jag kanske hinner fixa lite till och så får docksängen, som var trasig, bli mitt återbruk. Jag lagade sängen när jag var i stugan senast, nu har jag det tänkte docktäcket till den och det finns en madrass som jag tvättade när jag var där. Kvar återstår något som kan bli lakan och så en kudde.

Snacka om pepp på att sy.

Fast jag är ju en sådan människa som gör allt jag måste göra först, laga mat och diska, städa och handla och så jobbar jag heltid och igår städade jag åt mina föräldrar. Idag trött som tusan. Fast docktäcket är färdigt och jag ska nu ge mig på den klänning som jag har klippt till förra sommaren men sedan blev det inte mer. Jag har gjort perfekta bitar 45 grader mot trådriktningen och jag hoppas kunna få till lite sned-remsor ikväll att kanta armhåla och halsringning.

När det är klart ska jag göra en lapptäckes-väska.

Jodå! Jag har snöat in på den tekniken. En väska i gult och oranget med en stjärna på en sidan och en fågel som jag syr på (som ser ut som en origamifågel) på andra sidan. Jag hade tänkt ha läderband till handtag men de är så himla dyra så det får vara. Jag gör vanliga tyghandtag, snyggt det också.

Fast nu ska jag steka rödbetsbiffar.

Det har varit en märklig dag. Jag vet inte riktigt var själen är, det beror mycket på att jag har haft två nya bredvid mig på jobbet idag. Två nya för en människa som är extrem-introvert – det tar på krafterna.

Kärlek!

2 reaktioner till “Projekt: sy en stjärna i lapptäckes-teknik”

  1. Tyghandtagen blir slitna om du använder den mycket – ja, det går fortare än man tror. Kanske har du något gammalt skärp du kan ta, (dumt av mig, det har du förstås inte) eller annars finns det säkert i secconhandbutiken. Återbruk! Rep? Virkat snöre? I butiken kanske du hittar sådana där byglar i bambu som var modernt ett tag. (Sextiotalet?) Det är ingen dum idé att slå hål som man trär handtagen igenom, då blir de utbytbara. Det finns kit för det på sybehörsavdelningar. Metallen brukar finnas i både guld-och silverfärg. Dessutom kan handtagen slitas jämnare om de går genom hål eftersom man kan dra runt dem likaom.

  2. Tinto: Jag har många idéer om hur jag ska ”designa” väskan. Jag har dina ord i åtanke. I morgon blir det att sy klänningen. Jag är så pepp på det.

Kommentarer inaktiverade.